Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 17, 2008

Vleermuis duikt op in gemeentekantoor

KAATSHEUVEL - In het gemeentekantoor van Kaatsheuvel zijn gewone dwergvleermuizen ontdekt.

Dat is een bedreigde diersoort. De gemeente mag nu niet zomaar dit deel van gebouw slopen voor het centrumplan 'Bruisend Dorpshart'. "Ze zitten in een open stootvoeg op de tweede etage. De diertjes moeten gevangen worden en vervolgens elders een andere 'huisvesting' krijgen", aldus een gemeentewoordvoerder.

In de oude brandweerkazerne in Kaatsheuvel nestelt ook een koppeltje gewone dwergvleermuizen, zo heeft onderzoek uitgewezen. Volgens de Flora- en Faunawet dient, voordat een gebouw wordt verbouwd of gesloopt, te worden onderzocht of er bedreigde diersoorten huizen. Volgens de gemeentewoordvoerder zitten de beestjes in de kazerne op een plaats waar ze kunnen blijven zitten. "Ze huizen tussen het dakbeschot en de daklijsten en daar hebben we geen plannen voor".

Het is niet bekend of de vleermuizen voor vertraging van het centrumplan gaan zorgen.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

weg ermee en neem het gemeentebestuur ook maar mee

17 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Belachelijk, vleermuizen zijn vliegende ratten, ongedierte, géén diersoort dat beschermd zou moeten worden. Marc Marie Huijbrechts zei het goed tijdens een van zijn voorstellingen. Als we duizenden jaren geleden een dierenbeschermingsorganisatie hadden liepen er nu nog dinosaurussen rond met mensen er omheen die roepen: "Nie aankomen!"

18 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat een nietszeggende belachelijke reacties zeg en ze mogen het nog zomaar roepen ook, dat ga ik dan ook maar doen , anoniem 1 en een zekere Joost die blijkbaar een fan is van supernicht Marc Marie Huijbrechts , ben je soms stiekem verliefd op hem Joost ? Dachten jullie dat de regels voor deze bijzondere diersoort voor niets in het leven zijn geroepen, eventjes dieper nadenken is blijkbaar te moeilijk voor jullie .

18 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ laatste anoniem:
Nee jouw reactie is gelukkig een stuk minder belachelijk.... goede onderbouwing ook.

19 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home