Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 24, 2008

Grote parking onder marktplein

KAATSHEUVEL - Bezoekers van het nieuwe Marktplein in Kaatsheuvel moeten in de toekomst hun auto kunnen neerzetten in één grote parkeerkelder onder het plein.

De parkeergarage moet ruimte bieden aan ruim tweehonderd wagens. De kosten bedragen zeker 6 miljoen euro: zo'n 30.000 euro per parkeerplaats.

De bouw van een parkeerkelder maakt deel uit van de voorlopige plannen voor het Bruisend Dorpshart, waarvoor de omgeving van de Nieuwe Markt volledig op de schop gaat. Het gaat om een megaproject met onder meer woningbouw, horeca, een sociaal-cultureel gebouw (Carré) en een metamorfose van het gemeentehuis.

Bij het nieuwe dorpshart mogen geen parkeerproblemen ontstaan. Eerder was het plan om vier (half-)ondergrondse parkeerkelders aan te leggen, onder meer onder het Carré en het gemeentehuis. Maar de projectgroep van het Bruisend Dorpshart ziet nu toch meer voordelen in één grote parking onder het Marktplein. Daarbij wordt gekozen voor een heel sterke constructie, want op het dorpsplein moeten wel gewoon de grote evenementen en weekmarkt kunnen worden gehouden. Het blijft, ondanks de bouw van de parkeerkelder, ook mogelijk om bomen te planten op het nieuwe Marktplein.

Volgens wethouder Hans Waijers zit het project van het Bruisend Dorpshart nu echt in een stroomversnelling. Het streven is om in de loop van volgend jaar met de werkzaamheden te starten. Als het plan van de grote parkeerkelder doorgaat, wordt die waarschijnlijk eerst gebouwd

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

mensen mensen toch, is er al onderzoek verricht wat de gemiddelde bezetting van het aantal auto's in de parkeerkelder zal zijn ? Naar mijn mening; tweehonderd auto's voor Kaatheuvel, is dat niet wat veel en een kostbare zaak (ondergronds parkeren)???.
Hans wordt eens wakker in je sprookje van Kaatsheuvel (lees bruisend dorpshart). Met alle respect, het is en blijft maar Kaatsheuvel.
Het merendeel parkeert en zal blijven parkeren bij de hoofdpoort. Zeker als het betaald ondergronds parkeren zal gaan
worden.

John

24 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Hans je hoeft niet bang te zijn voor parkeerproblemen in het dooie dorpshart van kaatsheuvel
maar er is altijd gezegt dat de plannen al klaar zijn , dus dit is nog ff een tussendoortje wat weer heel veel belastinggeld gaat kosten.
maar onderzoek het eens , we horen het wel in 2050 wat het is geworden.
kijk nu eens buiten in het weekend en je kan de auto s op de vingers van een hand tellen,
maar ja zo gaat dat in kaatsheuvel.
doe dit in het bedrijfsleven en je ligt al snel op straat ( wanprestatie van de eerste orde dus )

peter

24 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Hans je kan beter bij de Efteling gaan werken want jij gelooft echt in sprookjes.

24 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

is ie daar dan niet ???

24 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Nou Peter, als jij de auto's in het centrum in Kaatsheuvel op 1 hand kunt tellen, dan heb je heel wat meer vingers dan ik. Moet je voor de grap eens op een zaterdagmiddag een parkeerplaats zoeken bij de hoofdpoort.

25 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

eerst parkeerkelder?
bruisend hoor!!!!
Daar zitten we op te wachten.
Niks te doen maar je kunt dan wel je auto kwijt.

25 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

henk we hadden het over het marktplein ,kan je van alles bij gaan halen maar sinds de opening voor parkeren op het plein zijn er al 25 autos geweest


peter

25 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Nou Dit weekend zijn er daar weer zeker 20 bijgekomen...

29 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Henk
is 10 parkeerplaatsen voor 1 auto.

De gemeente zal gokken op bezoekers van De Efteling vermoed ik ;-)

29 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ach, het is ook weer eens lekker om ruim te kunnen parkeren toch :)?

30 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home