Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 20, 2008

Studie en ook aanpak drugs in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een onderzoek naar de omvang van het drugsprobleem in Kaatsheuvel staat een snelle aanpak van de drugsoverlast niet in de weg.

Dat stelt wethouder Wil Ligtenberg (gezondheidsbeleid en jeugdzorg). Volgens hem is het echt belangrijk om het probleem met drugs goed in beeld te brengen. "Je hoort soms geluiden dat het de spuigaten uit loopt, maar het wordt niet onderbouwd door harde cijfers."

Donderdagavond boog de Loonse raad zich over de gezondheidsnota. Daarin is veel aandacht voor de aanpak van drugs. Volgens diverse instanties lijkt het drugsprobleem in met name Kaatsheuvel flink toe te nemen, met veel (jonge) dealers en gebruikers. De gemeente wil de omvang van het probleem verder onderzoeken. Hoe groot is de groep gebruikers, waar komen ze precies vandaan, wat voor drugs wordt gebruikt en wat is wellicht de achterliggende oorzaak van het drugsgebruik?

"Je kunt een probleem pas goed aanpakken, als je echt weet wat er speelt", stelt Ligtenberg. Volgens hem hoeft zo'n onderzoek niet veel te kosten en leveren gesprekken met deskundige instanties al veel informatie op.

Hij nam donderdagavond de twijfels bij met name VVD en CDA weg, die liever concrete actie zien dan een onderzoek. "Als het gaat om de verstoring van openbare orde en overlast, wordt dat uiteraard meteen aangepakt", stelde hij. "Maar je moet ook kijken naar preventie." Het onderzoek zou in 2o09 starten en in 2010 tot een concreet plan van aanpak moeten leiden, aldus de gezondheidsnota. Maar volgens Ligtenberg kan én moet het allemaal veel sneller.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

heerlijk die snelle reactie van het gemeentebestuur Tegen de tijd dat er concrete maatregelen genomen kunnen worden ligt de jeugd al achter de kerk

20 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home