Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 20, 2008

Wennen aan nieuwe kliko's

KAATSHEUVEL - De nieuwe afvalinzameling in Loon op Zand wordt een hele operatie. Binnenkort krijgen de inwoners nieuwe afvalbakken.

Het gaat om een systeem met drie kliko's: een bruine (gft-afval), een blauwe (papier) en een groene (restafval). Dat wordt dus nog even wennen, verwacht de gemeente. Al jaren gooien de mensen uit Loon op Zand hun groen- en restafval in de bruine duobak, en het papier gaat in de grote groene kliko. Per 1 december wordt het allemaal anders, in de hoop dat de inwoners hun afval beter gaan scheiden.

Bij de meeste woningen staan straks dus drie kliko's: twee kleinere van 140 liter voor het gft (bruin) en papier (blauw). In de huidige groene papiercontainers van 240 liter moeten de mensen na 1 december hun restafval stoppen. Niet iedereen zit te wachten op drie kliko's in de tuin, maar volgens de gemeente nemen ze nauwelijks extra ruimte in.

Wie geen papiercontainer wil, kan dat overigens voor 1 oktober bij de gemeente melden. Datzelfde geldt voor mensen die een ander formaat afvalcontainer willen. Zo kan ook gekozen worden voor een grotere gft-container van 240 liter of een kleinere kliko voor restafval (140 liter). Dat omruilen van containers levert de mensen geen financieel voor- of nadeel op, ook al viel deze week in het gemeenteblad De GeZandt iets anders te lezen. "Dat was verouderde informatie", stelt een gemeentewoordvoerder. Naast De GeZandt viel deze week overigens ook een grote envelop met de afvalkrant bij de inwoners in de bus. Daar staat wel de juiste informatie in.

Deze 'verwarring' was voor de raadsfractie van de VVD reden om donderdagavond nog eens te hameren op een goede voorlichting. Ook Lijst Loon op Zand toonde zich totaal verrast door de brief die door de gemeente was verspreid. Volgens de partij moeten mensen opeens wel erg snel beslissen wat ze met hun containers willen.

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

heerlijk die nieuwe containers nu is het alleen nog wachten op de rekening Tja er zal straks wel per kilo afgerekend moeten worden. Ik denk niet dat ik de stoep bij de buren dan nog veeg. Dan wordt Kaatsheuvel nog een grotere vuilnisbelt als dat het nu al is ,met al dat onkruid

20 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dit zou er toch voorlopig nog niet doorkomen,zit ik hier straks nondeju meej drie van die lilleke dingen op mijne dam!
En maar te zwijgen wat ons dit grapke als inwoners weer gaat kosten,en wat er in grotere getalen gedumpt gaat worden.
De mensen kunnen de vaste lasten al nauwelijks meer betalen,als ik hoor wat ze in waalwijk betalen dan schrik ik me rot!
En wat denk je wat er aan aanval door heen gaat in een 5 persoons huishouden ,ik houd mijn hart vast!
Hoe moet dit allemaal weer betaalt gaan worden!

20 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

de gemeente doet toch wat ie zelf wil.

21 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

zijn ze niet vergeten te vergaderen daarover.
anders had het dus nog jaren geduurd , zie je met het dooie dorpshart

21 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home