Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 31, 2008

Grote gft-kliko in trek

Kaatsheuvel - Veel inwoners van de gemeente Loon op Zand willen grotere afvalcontainers voor papier of groen.

Dat blijkt uit de de vele reacties op de nieuwe afvalinzameling, die vanaf 1 december wordt ingevoerd.

Tussen 17 en 28 november worden alle afvalcontainers in de gemeente omgewisseld. De mensen krijgen dan drie kliko's in plaats van de huidige twee. Het gaat om twee containers van ieder 140 liter voor groen en papier, en een grote kliko van 240 liter voor het restafval. Wie niet uit de voeten kan met dit standaardpakket, kon dit tot vorige week kenbaar maken. In totaal leverde dat 1404 verzoeken om een ander formaat kliko op. "Bij tachtig procent van de reacties ging het om grotere containers voor groen en/of papier", stelt de gemeentewoordvoerder.

De mensen mochten ook kiezen voor een grotere gft-container van 240 liter. "Die worden dus ook gewoon geleverd", aldus de gemeentewoordvoerder. Naar de papiercontainers wordt nog gekeken, stelt hij. Een groter formaat papiercontainer is er vooralsnog niet.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

ik heb voor een grote papierbak gekozen,fijn als je mag kiezen .

31 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik wist niet dat je ook kon kiezen voor een grotere bak voor het papier.

03 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Die keus was er ook niet. Alleen heel veel mensen hebben het gewoon op de antwoordkaart bijgeschreven. Zie je toch maar weer dat er grote behoefte aan een grote papiercontainer is. Alleen jammer dat er een paar mensen van de gemeente er anders over denken.

04 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ja en op mijn site heeft de oproep hiervoor gestaan ""gewoon invullen wat je wil"."
wij denken er dus niet anders over, alleen staan we alleen ..

06 november, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Heerlijk die burgelijke ongehoorzaamheid :)
Voor mij was de keus eigenlijk heel simpel: 3 kleine bakken. Snap niet hoe anderen ze iedere keer vol krijgen. En ik lees de krant digitaal, dus eengrotere papierbak is voor mij ook niet nodig.

07 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home