Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 30, 2008

Forse claim mislukt feest in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het bedrijf RVS Evenementenservice uit Geldermalsen wil een halve ton schadevergoeding van de gemeente Loon op Zand voor het afblazen van het Brabants Party Weekend in Kaatsheuvel.

Volgens exploitant Rien van Soelen valt de 'rekening' van 48.000 euro volgende week bij de gemeente in de bus.

RVS legt de schuld van het mislukken van het evenement grotendeels bij de gemeente, iets wat Loon op Zand met klem bestrijdt. Het bedrijf wilde begin september het Brabants Feest Weekend houden op het Mauritsplein in Kaatsheuvel. Maar de vergunningen bleken uiteindelijk niet rond, dus werd het feest op het laatste moment gecanceld. Volgens Van Soelen leverde dit een schadepost van ruim een ton op. Hij wijst bijvoorbeeld op de al geboekte artiesten, (zoals Marianne Weber) en de huur van tent en verlichting. "Het is normaal dat de gemeente de helft van de totale schade betaalt", vindt hij. Volgens hem had de gemeente namelijk mondelinge toestemming voor het feest gegeven.

Volgens de gemeente klopt dat niet. Ondanks herhaaldelijke verzoeken waren de organisatoren niet op tijd met de noodzakelijke formatie, stelt ze. Zo zouden zaken als parkeren, geluid en toezicht nog geregeld moeten worden. "We hebben nog geen claim gezien", aldus een gemeentewoordvoerder. "Dus we wachten af. Maar ons standpunt is nog hetzelfde. Zo'n claim begrijpen we dan ook niet."