Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 29, 2008

Th.Schepens nieuwe pastoraal werker Parochie Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – In overleg met alle betrokkenen heeft bisschop Hurkmans per 1 december de heer Dr. Th.M.M. Schepens benoemd als pastoraal werker van Parochie Kaatsheuvel. De heer Schepens zal de functie part-time gaan vervullen. Sinds het vertrek van Diaken Willem Brok kampt de parochie al met onderbezetting. Het kerkbestuur hoopt dat met de benoeming van Schepens dit probleem verholpen is.

Schepens heeft ruime ervaring in het pastoraal werk in Berkel-Enschot. Hij is momenteel al meer dan acht jaar pastoraal werker in Moergestel. Daarnaast is hij verbonden geweest aan de Theologische Faculteit van Tilburg en verzorgt hij als docent lessen aan het St.Janscentrum in Den Bosch en het centrum voor priesteropleiding in Dovendonk in het bisdom Breda. Schepens zal op 7 december om 11 uur in de St. Janskerk en op 14 december in de HH. Martelaren van Gorkomkerk gepresenteerd worden.

In juli van het vorig jaar weigerde Bisschop Hurmans het verzoek van het kerkbestuur om de toen werkzame Willem Brok eervol ontslag te verlenen. Er was volgens de bisschop geen reden om mij te ontslaan. Omdat er een moeizame werksituatie dreigde te ontstaan, adviseerde de vicaris de pastor uit te kijken naar een andere parochie. Toen duidelijk was dat de pastor benoemd kon worden in Eindhoven, heeft hij zijn ontslag gevraagd en gekregen.