Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, oktober 24, 2008

Hart/long-afdeling Tweestedenziekenhuis dicht door norovirus

Omdat er veel inwoners van Kaatsheuvel op deze afdeling opgenomen worden heb ik volgende bericht geplaatst:

TILBURG - Op de hart- en longafdeling (afdeling 5B) van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg is donderdag het norovirus gevonden. Twee patiënten zijn besmet geraakt, zeven anderen hebben dezelfde klachten. Om besmettingsgevaar te beperken is voor de afdeling een opnamestop afgekondigd.

Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. De patiënten maken het naar omstandigheden goed. Er doen zich geen levensbedreigende situaties voor.

Of er een verband is met andere uitbraken van het virus zoals in een verzorgingshuis in Etten-Leur is niet te zeggen, meldde een woordvoerster desgevraagd. In Etten-Leur werden rond de honderd medewerkers en bewoners ziek nadat enkele cliënten het virus hadden opgelopen tijdens een reis naar pelgrimsoord Lourdes. Vier oudere bewoners overleden.

Het norovirus komt vaak in de winter voor. Wie besmet is, krijgt last van misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree, maagkrampen, spierpijn, malaise en koorts. Gezonde jonge mensen zijn er na gemiddeld drie dagen vanaf, bij ouderen met een zwak gestel kunnen de verschijnselen langer aanhouden. Een geneesmiddel tegen buikgriep bestaat niet.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En nu maar hopen Jan dat we er niet naar toe hoeven.
brrr. Ik zal eens vragen aan ons Resy, hoe ze dat nu met al de patienten doen. Ik had er nog niets van gehoord.

24 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

mail ontvangen, er is op een andere afdeling wel een plaatsje voor ons. :);)

24 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home