Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 23, 2008

Loon op Zand krijgt nog een keer afvalinstructie van gemeente

KAATSHEUVEL - Alle misverstanden rond de nieuwe afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand moeten snel uit de wereld.

De politiek betreurt de 'warrige' voorlichting tot dusver en roept nu op tot heldere communicatie met de inwoners. De tijd dringt, want per 1 december start de nieuwe inzameling.

Binnenkort krijgen de inwoners van Loon op Zand drie kliko's in plaats van twee. Het gaat om containers voor het groenafval (groen deksel), restafval (grijs deksel) en papier (blauw deksel). In tegenstelling tot eerdere berichten krijgen ook de inwoners van het buitengebied gewoon een kliko voor het gft-afval en hoeven ze dat afval niet op een composthoop te gooien. Niet alleen het formaat en het aantal containers verandert ook de data van inzamelen wijzigen.

Bij de commissie Fysieke Omgeving en Milieu is dinsdagavond uitgebreid gesproken over de afvalplannen en vooral de voorlichting daarover. De kritiek van de politiek was eensluidend. Ook al is zo gehamerd op een goede voorlichting, toch is daarbij van alles fout gegaan. Zo stond bijvoorbeeld tegenstrijdige informatie in het gemeenteblad De Gezandt en de speciale afvalkrant, en werden plannen op het laatste moment nog omgegooid. Met als resultaat: heel veel vragen bij de inwoners. "Dat spijt ons erg", trok wethouder Joop Bisselink het boetekleed aan.

De PvdA stond alleen in haar oproep om de plannen vanwege 'alle onduidelijkheden' even uit te stellen. Wel werd nog eens gepleit voor een goede voorlichtingscampagne. Alle inwoners krijgen binnenkort een brief waarin alles over de afvalplannen nog een keer duidelijk op een rij wordt gezet.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

toch komt er alvast een chip in, dus volgend jaar BETALEN!!!!!!

24 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kunt u zich omtrent de chip en het betalen nader verklaren A.U.B ?

24 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

in waalwijk zit ook een chip in de bak, en dan moet je betalen voor de hoeveelheid afval je aan de straat zet. Nu zetten ze er vast een chip in, als voorzorg. Dus dat gaat hier ook zo gebeuren, betalen!

24 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home