Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 23, 2008

Zorgen over Kasteel groeien

LOON OP ZAND - De zorgen over het onderhoud van het Witte Kasteel in Loon op Zand nemen toe.

Volgens de Lijst Loon op Zand verpaupert het beeldbepalend monument steeds verder. De partij wil dat de gemeente ingrijpt voordat het te laat is. Het college deelt de zorgen en wil daarover zeker verder overleg plegen met eigenaar Wim de Pundert.

Jan Brekelmans (Lijst Loon op Zand) slaakte de noodkreet dinsdagavond bij de commissie Fysieke Omgeving en Milieu. Volgens hem leven de zorgen onder veel inwoners van Loon op Zand. De gevolgen kunnen wel eens desastreus zijn als het onderhoud van het gebouw niet snel verbetert, vreest Brekelmans. Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) kan de eigenaar gesommeerd worden iets aan de situatie te doen, als blijkt dat het 'monument echt in gevaar wordt gebracht'.

De Pundert wil het kasteel verbouwen en vindt dat hij veel te lang op de vergunning daarvoor moet wachten. Eerder dreigde hij het pand te laten verpauperen als hij niet snel toestemming krijgt. Volgens Waijers wacht de gemeente nog op adviezen van betrokken instanties over de verbouwing. Hij verwacht snel meer helderheid.