Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 23, 2008

Vóór kerstmis: 50 euro extraatje voor minima !

Op initiatief van de PvdA'er Hans Spekman heeft de Tweede Kamer in juni besloten om dit jaar 50 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor inkomensondersteuning van minima. De bedoeling is om alle gezinnen in Nederland (dus ook in de gemeente Loon op Zand) met een inkomen tot 120% van het minimumloon (+/- € 21.000 bruto) een bedrag uit te keren van 50 euro.

Wethouder Wil Ligtenberg heeft persoonlijk geen moeite met deze extra gelden. Het college moet er nog een beslissing over nemen en ook de uitvoerbaarheid op korte termijn bekijken. De inzet van Ligtenberg zal zijn het College te overtuigen. Dit antwoordde hij op vragen van de PvdA-fractie bij monde van Wim Meulesteen.
De gemeente krijgt het geld overgemaakt in oktober. Voor Loon op Zand gaat het om een bedrag van € 52.277,00.

Het geld is bestemd voor inkomens tot 120% van het minimumloon. De 50 euro vlak voor Kerst is een mooi extraatje in een dure maand. Het gaat om een netto bedrag. Omdat het een eenmalig uitkering betreft geldt het niet als inkomen. Het heeft dan ook geen gevolgen voor het recht op huur- en zorgtoeslag. Omdat het een gift is hoeft er geen bijstand worden teruggevorderd.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is voor alle minima van Kaatsheuvel in deze dure tijden van harte gegund dit extraatje !

23 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home