Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, oktober 20, 2008

Jac Klijn trekt bezwaar tegen bouwplan in

KAATSHEUVEL - Het bedrijf Imabo Jac Klijn (bouwmaterialen, hout, sanitair, badkamers, tegels en haarden) trekt vrijwel zeker het bezwaar in tegen de bouw van bedrijfswoningen op het terrein op de hoek van Amerikastraat en Hoofdstraat in Kaatsheuvel.

Het betekent dat projectontwikkelaar SBB uit Lopik het hele bouwplan kan gaan uitvoeren. Op het terrein van de voormalige supermarkt Jac Hermans verrijst nu al een groot complex met achttien appartementen. Verder zijn er al drie vrijstaande woningen gebouwd.

Het bedrijf Jac Klijn wil niet in de knel komen door de bouw van (bedrijfs)woningen aan de andere kant van de Amerikastraat. Het vreesde voor strengere geluidseisen, bijvoorbeeld als het gaat om laden en lossen. "We hebben niets tegen de bouw van huizen, maar het moet niet ten koste gaan van onze bedrijfsvoering", aldus een woordvoerder van Jac Klijn. Daarom is bezwaar gemaakt. Maar na lang overleg lijken de partijen er nu toch uit. Zo zijn duidelijke afspraken gemaakt over bijvoorbeeld de isolatie van de toekomstige huizen en het laden en lossen.

De verkoop van de vrijstaande woningen die onlangs gebouwd zijn, verloopt overigens moeizaam. Ook zijn er nog appartementen te koop.