Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 16, 2008

Bruisend Dorpshart door aankoop panden dichterbij

Het college van burgemeester en wethouders zet een volgende belangrijke stap op weg naar het Bruisend Dorpshart. Aan de Huijgenstraat vinden sloopwerkzaamheden plaats en het college van B en W heeft besloten om op de Nieuwe Markt zowel het postkantoor als het pand van makelaar ERA aan te kopen. Deze aankopen zijn onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad.

Aan de Huijgenstraat worden momenteel twee woningen gesloopt. Het pand Huijgenstraat 50 stond al lange tijd leeg. Het pand nummer 48 is sinds kort onbewoond en voor de gemeente, eigenaar van beide panden, was daarmee de weg vrij om de woningen te slopen. De sloop is nodig voor de realisatie van het project 'Woonhoven' waar woningen gebouwd gaan worden. De Woonhoven is een van de deelprojecten van 't Bruisend Dorpshart. De verwachting is dat de naastgelegen panden over enige tijd ook gesloopt kunnen worden. De gemeente is nog in onderhandeling met de eigenaar van Huijgenstraat 52.

Op twee andere plekken heeft het college, onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad, de afgelopen week de eigendomsrechten verworven. Het eerste betreft het pand op de hoek van de Nieuwe Markt en de Peperstraat, Nieuwe Markt 21. Momenteel is hier een ERA makelaar gevestigd. De gemeente wil met de aankoop van het pand mogelijk maken dat de Peperstraat – en daarmee het gehele winkelgebied van Kaatsheuvel - een goede en functionele aansluiting krijgt op het nieuwe dorpshart. Tevens wordt het door de verwerving straks mogelijk om qua vormgeving de gehele noordwand van de Nieuwe Markt op elkaar aan te laten sluiten.

Aan de andere kant van de Nieuwe Markt, op nummer 2, schuin achter het gemeentekantoor, bevindt zich momenteel een TNT-gebouw. In de plannen rond de verbouwing en nieuwbouw van het gemeentekantoor staat een aanbouw gepland op de plek waar nu de Nieuwe Markt (de straat) loopt. De straat wordt een stukje verlegd en loopt dan over de plek waar nu het TNT-gebouw staat. Deze verwerving is strategisch van groot belang voor de realisering van het Bruisend Dorpshart