Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 16, 2008

’t Bruisend hart in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel – Het centrum van Kaatsheuvel is sinds vorige week een Resto-Lunchroom rijker. De zaak die gevestigd is aan Hoofdpoort 1 wordt gerund door het echtpaar Tonny en Mario Jacobs. De naam van de zaak is met een knipoog afgeleid van het veelbesproken Bruisend Dorpshart.

De zaak is sfeervol ingericht en beschikt over een overdekt terras. “Op mooie dagen kunnen de rokers lekker buiten zitten en met een biertje of een kop koffie een sigaretje roken”, aldus Jacobs. De openingstijden zijn nu nog gekoppeld aan de winkelopeningstijden, maar Jacobs wil binnenkort ook ‘s - avonds en in de weekenden open gaan. Op de kaart staat een groot aanbod van kleine, betaalbare gerechten, bieren en wijnen. “De mensen krijgen kwaliteit voor hun geld, daarom bak ik de worstenbroodjes zelf”, legt de eigenaar uit. Het is de bedoeling dat de kaart langzaam uitgebreid wordt. Het is dan niet alleen een lunchroom, maar ook een klein restaurant. Jacobs wil onder de noemer van “Wat maak je menu” elke week een ander hoofdgerecht op de kaart zetten. Zo zal er op koude winterdagen stamppot(met een kuiltje)verkrijgbaar zijn. Ook komen er in de winterdag allerlei Weense specialiteiten op de kaart. Jacobs: “Een van onze vaste medewerksters komt uit Wenen en heeft allerlei lekkere recepten. Ik zou wel gek zijn als ik daar niets mee zou doen”.”