Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 16, 2008

Jeugd Loon op Zand oordeelt zelf over 'spelen'

LOON OP ZAND - Kinderen gaan zelf de speelruimtes in de gemeente Loon op Zand onder de loep nemen. Ze kunnen aangeven wat voor verbetering vatbaar is. Alle wensen worden geïnventariseerd. Het project Kinderklankbordgroep is bedoeld om de jeugd meer bij de samenleving te betrekken.

Het idee voor dit project is geboren na een bezoek van commissaris van de koningin Hanja Maij-Weggen aan Loon op Zand. Ze stelde voor een jeugdgemeenteraad op te richten. De fractie van Groen Links zag met twee directeuren van basisscholen en één wijkagent wel wat in het idee en werkte het in een bescheiden vorm uit. Directeuren van twaalf scholen in de gemeente Loon op Zand hebben nu hun steun toegezegd. Via buurtwerkers en wijkagenten wordt ook de oudere jeugd bij het project betrokken. Stichting Triangel gaat het plan uitvoeren en met de Fontys Hogeschool zijn afspraken gemaakt over stageplaatsen. Casade Woondiensten en het Rabobank Stimuleringsfonds steunen het project financieel.

Bij de Kinderklankbordgroep beoordelen kinderen zelf dus de speelruimtes. Jeugdwerkers en wijkagenten praten met oudere jeugd en inventariseren de wensen. Hierbij worden ook de buurtverenigingen betrokken. De stagiaires van 'Fontys' maken speciaal les- en informatiemateriaal. Ook houden zij een symposium over het werken met kinderklankbordgroepen.