Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 14, 2008

Politie in actie tegen treiterijen Kaatsheuvel

Politie in actie tegen treiterijen Kaatsheuvel
door Michel Koster. dinsdag 14 oktober 2008 | 03:51 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 14 oktober 2008 | 03:43

Tekstgrootte
KAATSHEUVEL - De politie tilt zwaar aan het pesten en treiteren van een familie in de Kaatsheuvelse wijk De Draaiboom door een groep jongeren.

Volgens haar speelde dit probleem in het verleden ook, maar was het de laatste tijd juist rustig. Nu lijkt de familie opnieuw doelwit van baldadige jeugd. Zo is bijvoorbeeld met grind en deeg tegen de rolluiken van het huis van de slachtoffers gegooid. De politie zoekt de daders dit keer onder de wat 'oudere jongeren'.

"Dit probleem heeft echt onze aandacht", stelt de politiewoordvoerster. "We zijn bezig met een plan de campagne om hier snel een eind aan te maken."

Jaren geleden ontstonden problemen tussen een groep jeugd van de nabijgelegen basisschool en de familie. Een discussie over overlast leidde tot pesterijen aan het adres van de familie. Het begon met belletje trekken, maar liep steeds verder uit de hand.

Volgens de politiewoordvoerster is daarna samen met gemeente Loon op Zand, vrijwilligers uit de buurt en andere betrokkenen actie ondernomen om een eind aan het getreiter te maken. Zo is bijvoorbeeld op school uitgebreid voorlichting gegeven over de impact van pesten.

"Het werd daarna ook een tijd rustig. Maar nu begint het weer. We vermoeden dat hier de wat oudere jeugd achter zit", aldus de zegsvrouw van de politie.

Uit de buurt komen signalen van meerdere families, die last hebben van pesterijen van een groep jongeren. Maar bij de politie is alleen dit geval bekend, aldus de woordvoerster.

22 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Was daar niet een buurtpreventie project opgestart in januari?

14 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

iazeker!

14 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

En die kunnen niets doen?

15 oktober, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

Ze klagen dat de diensten niet op elkaar zijn afgestemd. Zo komt de politie niet als ze bellen en verlopen de contaten met de gemeente moeizaam

15 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

bij de informatieavond over het buurtpreventieteam is duidelijk aangegeven door de politie die daar toen bij aanwezig was en waarbij ook mensen van het preventieteam en raadsleden aanwezig waren, dat de meldingen door het preventieteam aan de politiedoorgegeven dienen te worden. Er is helemaal niet verteld dat er direct na een melding politie zou komen.
Ik neem aan dat als er iets ernstigs loos is bij een inwoner deze niet eerst omslachtig naar een buurtpreventieteam gaat bellen maar dan gelijk naar de politie. De taken van het preventieteam zijn wellicht niet duidelijk genoeg voor degenen die daar in zitten.

15 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

zo zie je maar weer buurtpreventie in een gewone buurt is een lachertje.
is meer zoiets van vang een dief , we komen hem/haar over 14 dagen wel eens ophalen


peter

15 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Peter,
buurtpreventie wil niet zeggen dat de mensen die in dat buurtpreventieteam zitten zelf de problemen gaan oplossen met de mensen die iets aangaat.

als je er meer van wil weten ga dan eens informeren bij de politie, wellicht kun je in jou wijk ook een preventieteam opzetten.

15 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat is dan wel de taak van een preventieteam?

16 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

jacky

laat mij eens weten dan wat wel de bedoeling is.
maar alle goede bedoelingen werken niet als er geen smanwerking met de gemeente en de politie is.

ik noem een voorbeeld,
zie verdachte figuren in de wijk ,geef dat door aan de politie en die komen dan eens een dag nadien informeren,
dus met andere woorden ik moet eerst die mensen aanspreken en hun naam vragen zodat ik die nadien aan de politie kan doorgeven.

nee dit werkt dus echt niet , zoals het nu gaat.

peter

16 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Nee zoals het nu is gegaan werkt het niet nee. zelf de hulpverlener gaan uithangen bij mensen die problemen hebben daar heb je instanties voor.
Als je inbrekers aan het werk ziet dan bel je de politie en die komt meteen heterdaadje zijn ze gek op. voor verdachte situaties lijkt het me hoe dat je iets verteld en uitlegd, en in nood bel je altijd 112. Ik vind dat je wel een beetje erg negatief doet over het fenomeen buurtpreventieteam. Het is geen team wat op straat loopt te surveilleren dat was pertinent niet de bedoeling ervan.
Ik denk dat het nog maar eens uitgelegd moet worden door de politie.
kijk ook eens op www.buurtpreventieteam.nl daarop staat precies wat er met het buurtpreventieteam in Loon op Zand bedoelt wordt.

Ik vind dat ik nu wel voldoende heb gereageerd.

groeten van Jacky

16 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

word inmidels een beetje moe (lees scheitziek!!) van al dat gezeik over onze jeugd. Word het niet eens tijd dat we het gedrag van ouderen onderen de loep gaan nemen. Raad voor kinderbescherming heeft verdorie een dagtaak aan af te handelen zaken vanuit Kaatsheuvel door intolerantie en desrespect van ouder(s)en jegens de jeugd. Mogen ze nu helemaal niets meer!!!!!!
Er word alleen maar geroepen over respect naar ouderen maar hé...onze jeugd verdiend ook respect. Zijn we niet allemaal jong geweest!?

20 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

het is heel simpel Crientje: respect moet je verdienen. Dat doe je niet door overlast te veroorzaken. Er wordt ook nergens op dit forum (iig nergens in de reacties) gesproken over 'de' jeugd. Er is steeds een verwijzing naar specifieke gevallen waar de overlast duidelijk aanwezig is: racen op gevaarlijke plekken, een spoor van vernielingen achterlaten in de hoofdstraat en eieren en rotjes tegen gevels en door brievenbussen in de wijk. Problemen mogen best benoemd worden. Daar wordt hier over gepraat. De enige die het steeds weer op 'onze jeugd' betrekt ben je zelf.

21 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Beste Henk...ga jij nu eerst maar es uitzoeken wat de reden is geweest om een buurtpreventieteam op te richten. Dan snap jij meteen waarom ik over onze jeugd praat.

21 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Enlighten me

21 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Steek een kaars aan beste Henk.
die Crientje heeft echt gelijk, nav overlast jongeren in De Draaiboom is het buurtpreventieteam daar als eerste gestart. Er is onderwijl ook over gesproken een dergelijk team op te starten in het centrum van Kaatsheuvel, vanwege de overlast die daar speelt. Maar men heeft als pilot de Draaiboom gekozen omdat daar al een aantal mensen bijeen waren geweest uit verschillende straten.

22 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Hey Jacky, mensen die zich in een discussie willen mengen hoeven toch niet alles voorgekauwd te krijgen. Ff huiswerk doen voordat je (ver)oordeeld?!

22 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

he la Crientje dat is aardig gezegd :) maar als je na een dag zoeken het nog niet hebt gevonden, is deze log straks in het archief beland en vind niemand nog het juiste antwoord terug.

22 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Jacky, bedankt voor je (overbodige) uitleg. Ik weet waarom er een preventieteam is opgericht. Crientje zegt alleen juist dat ze, om haar woorden te gebruiken, schijtziek wordt dat 'onze' jeugd steeds beschuldigd wordt door de intolerante oudere generaties. Vandaar mijn comment dat alle 'beschuldigingen' op dit forum over concrete situaties (lees overlast) gaan. Ik snap ook niet precies wat jij bedoeld met 'Crientje heeft gelijk'. Gelijk over wat? Dat 'onze' jeugd respect moet krijgen?

Henk

23 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Nee waarom dat er een buurtpreventieteam is gestart. dat is geweest nav overlast jongeren.
maar dat wist je dus al.

23 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ja, idd. Maar ik snapte dus niet waarom Crientje 'schijtziek' wordt van het 'gezeik' over de jeugd.

"Zo is bijvoorbeeld met grind en deeg tegen de rolluiken van het huis van de slachtoffers gegooid"

"Een discussie over overlast leidde tot pesterijen aan het adres van de familie. Het begon met belletje trekken, maar liep steeds verder uit de hand."

Het lijkt hier dus ook om concrete gevallen van overlast te gaan.

Henk

ps Jan waarom slaat hij de comments niet als ik onder indentiteit een naam in vul? Hij pakt alleen nog anoniem.

23 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ik had daar ook last van maar dan moet je een website link invullen dan lukt het nu wel

24 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zal ik maar naar jouw site linken dan :)?
Ik heb er geen.

24 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home