Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 09, 2008

Geen extra lastenverzwaring burgers Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Loon op Zand wil volgend jaar echt spijkers met koppen slaan bij een aantal grote projecten.

Plannen moeten niet in de kast blijven liggen, maar nu werkelijk tot uitvoering komen. "Het wordt tijd om door te pakken", stelt wethouder Hans Waijers (financiën). De gemeente wordt daarbij geholpen door financiële meevallers. De inwoners worden volgend jaar ook niet extra belast, ondanks alle ambities.

Gisteren presenteerden waarnemend burgemeester Wim Luijendijk en wethouder Waijers de begroting voor 2009. Enkele maanden terug schetste de gemeente nog een vrij somber beeld van de financiële positie. Een stevige bezuinigingsoperatie leek nodig.

Maar Loon op Zand zit nu een stuk ruimer bij kas, onder meer door een hogere rijksbijdrage uit het Gemeentefonds. "Het is een solide begroting", aldus Waijers. "Ik slaap nu dus een stuk rustiger." De begroting voor 2009 laat een overschot zien van ruim 48.000 euro, en ook de jaren daarop zien er positief uit.

In de begroting staan vijf punten centraal. Meest in het oog springend is het mega-project Bruisend Dorpshart. In 2009 moet echt de schop de grond in voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel. Verder staan het 'wijkgericht werken', woningbouw (het nieuwe woonbeleid), het integrale veiligheidsplan en het accommodatiebeleid centraal. Op dat laatste punt zou eerder nog 237.000 euro bezuinigd worden. Maar volgens het college is die bezuiniging niet te realiseren.

Verder is er in de begroting veel aandacht voor onkruidbestrijding, verkeersplannen en sociaal beleid. Het Loonse college wil verder 4 ton uit de vrije reserves halen. Dat 'extra geld' steekt het onder meer in groen, betere toegankelijkheid van bushaltes, Lokaal Toeristische Adviesraad, Keurmerk Veilig Ondernemen en economische zaken. "Er is veel werk aan de winkel", aldus Waijers. "Dat is duidelijk."

De gemeenteraad bespreekt donderdag 13 november de begroting

9 Comments:

Anonymous Anoniem said...

"snel doorgaan van de bouw van het dorpshart".
College, krijgen we nu een "kloppend hart" in plaats van een "bruisend dorpshart" ?

opm. dat zeggen ze al jaren dat het dorpshart er snel moet komen, niets nieuws.

10 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Als ze nu eens geen geld hadden uitgegeven aan het dorpshart en wat het tot nu toe heeft gekost en gaat kosten, dan hadden we als bewoners misschien geld terug gekregen. Wat een klucht zeg het bestuur in LoZ.

10 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Natuurlijk willen ze in 2009 spijkers met koppen slaan, want de gemeenteraad verkiezingen komen er dan weer aan.
En dan moeten ze zieltjes winnen.

10 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

stem allemaal sp
dan komen we van die kliek af die er nu zit om ons geld over de balk te gooien

weet niet of het dan beter gaat , maar zo is het in elk geval NIKS

PETER

10 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik hoor dat de brandweerkazerne gekraakt is. Weet niet of het waar is, maar als het zo is heb je er iig weer een paar sp-stemmers bij.

13 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Beetje lage reactie van Henk.

14 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

nee henk die is gekraakt door de zittende coalitie

15 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Hoezo is dat een lage reactie? De praktijk wijst uit dat 95% van de krakers (extreem) linkse denkbeelden heeft. Linkser dan de SP hebben we niet in de gemeente. Het is dus een logische gevolgtrekking.

16 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

komen die uit de gemeente dan henk ????


peter

16 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home