Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 08, 2008

Stroom reacties op afvalplan

Ruim duizend reacties op nieuw afvalbeleid.

De nieuwe afvalin¬zameling bezorgt Loon op Zand handenvol werk. Bij de gemeente zijn zeker duizend reacties binnen¬gekomen op het nieuwe afvalbe¬leid. Veel mensen willen grotere of juist kleinere kliko’s. Ook roept het nieuwe beleid nog heel veel vragen op. Per 1 december wordt alles anders met de afvalinzame¬ling in Loon op Zand. De meeste inwoners krijgen straks drie kliko’s voor restafval ( 240 liter), gft-afval (140 liter) en papier (140 liter). Het gaat om groene containers met een verschillende kleur dek¬sel: blauw (papier), grijs (restafval) en groen ( gft-afval). Ook de data van de inzameling gaan verande¬ren. De ‘aparte’ bakken worden straks om de week opgehaald.

Tot afgelopen maandag was het mogelijk om bij de gemeente gra¬tis een grotere gft-container (240 li¬ter) of kleinere container voor res¬tafval (140 liter) aan te vragen. Dat is op grote schaal gebeurd. Maar naast al die reacties is de gemeente ook overstelpt met vragen over de afvalinzameling.

De verwarring is mede ontstaan door tegenstrijdige informatie in het gemeenteblad De Gezandt en een speciale afvalkrant, die in de gemeente is verspreid. „We besef¬fen dat het op dat punt beter had gekund”, stelt de gemeentewoord¬voerder. Volgens hem draait de af¬deling op dit moment overuren om alle reacties te behandelen en door te nemen. Veel vragen gaan over de grootte van de containers, de tweewekelijkse lediging en de kosten van het systeem. Verder willen mensen weten waar de ver¬zamelcontainers voor papier en bladeren komen te staan.

Ook is er de nodige kritiek op de plannen. Zo heeft buurtvereniging ‘t Hoekske in Kaatsheuvel bezwaar gemaakt tegen het nieuwe afvalbe¬leid. Volgens haar worden in het buitengebied ten onrechte geen gft- containers geleverd, omdat het afval maar op de ‘composthoop gegooid moet worden.’ Ook is ‘ t Hoekske niet te spreken over de communicatie over de plannen.

De politiek praat binnenkort over de afvalinzameling, en de voorlich¬ting daarover. Met name de VVD heeft geen goed woord over voor de gang van zaken. Fractievoorzit¬ter Jacky Smit spreekt van een chaos op het gebied van communi¬catie en invoering. Volgens haar zijn de besluiten te overhaast geno¬men, met ‘alle ellende vandien.’ De verwarring is mede ontstaan door tegenstrijdige informatie in het gemeenteblad De Gezandt en een speciale afvalkrant, die in de gemeente is verspreid.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Flikker alles gewoon in een container zoals ze in de horeca en op de campings ook doen.
Afvalscheiden is UIT en achterhaald.
Dit is gewoon doorgedrukt door een wethouder, zoals ze zoveel op eigen houtje doen.

08 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Afvalscheiden is zooooo 2007......

:)

08 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Laat de politiek maar snel en niet doordacht beslissen.
Wij als burgers moeten toch de rekening betalen.
Of het nu over fietspaden, het bruisende dorpshart of de containers gaat!

08 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Welke Henk is dit?
De wethouder die dit aangaat heeft nl. ook een zoon die Henk heet.

08 oktober, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

Waarom is deze vraag annoniem?

08 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Welke wethouder heeft een zoon die Henk heet dan?

09 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Precies,

Anders heb je eerst even je feiten op een rijtje voor je commentaar geeft.

10 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home