Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 02, 2008

Kazerne is in trek bij horeca

KAATSHEUVEL - Het plan voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel wekt nu al de belangstelling van meerdere horeca-ondernemers.

Zij zien goede kansen om in de toekomst iets bij het nieuwe Marktplein te beginnen. Zo lopen gesprekken met drie serieuze kandidaten voor een horeca-gelegenheid in de voormalige brandweerkazerne in Kaatsheuvel. Dat stelt projectmanager Richard Oomes van het 'Bruisend Dorpshart'.

Horeca speelt een belangrijke rol in de plannen voor het centrum. Het nu nog kale Marktplein moet veranderen in een levendig plein met onder meer woningen, een nieuw multifunctioneel centrum (Carré), een volledig verbouwd gemeentehuis en een grote parkeerkelder. Ook horeca-zaken, met terrassen, mogen in de plannen niet ontbreken, vindt de projectgroep Bruisend Dorpshart.

Oomes zegt zich geen zorgen te maken dat de toekomstige horeca-ruimten leeg blijven door een gebrek aan belangstelling. "Ondernemers melden zich spontaan aan, nu de plannen steeds meer vorm krijgen."

De voormalige brandweerkazerne moet een beeldbepalend gebouw worden bij het plein. In het pand komt vrijwel zeker 'hoogwaardige horeca', zoals bijvoorbeeld een restaurant. De drie kandidaten waarmee de projectgroep in gesprek is, hebben heel verschillende plannen, stelt Oomes. Hij wil nog geen namen kwijt. "Maar ze zijn serieus geïnteresseerd", benadrukt hij.

Als alles meezit en de plannen daadwerkelijk doorgaan, wordt augustus 2009 gestart met de herinrichting van de Markt en omgeving, te beginnen met de bouw van woningen en een grote parkeerkelder.

5 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik moet het allemaal nog zien gebeuren Jan. ^miljoen parkeerkelder, 2 miljoen al weggegooid aan foutieve beslissingen. Ze hebben een Budget van 10,2 niljoen. Ik vraag me af waar ze het geld vandaan halen voor alles wat er gebouwd moet worden.

02 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

doe nou is geen restaurant aub!!!
een leuk en gezellig afe dat willen de mensen!

02 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dat zal ook het enige zijn wat in trek is bij de horeca ondernemers. De kazerne is een uitstekend gebouw voor horeca.
Al ruim voor de plannen van het dorpshart waren er al ondernemers die belangstelling hadden voor de kazerne, dus dat is geen nieuws.
Maar Richard Oomes, is dat het enige (oude) nieuws wat je kan mededelen betreffende belangstelling horeca ?

03 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

dan moetne ze er eerst wat mensen uit zien te werken,het is namelijk al gekraakt door die linkse types die overal en alles voor niks willen,ben benieuwd wat dat geintje weer gaat kosten om die daar uit te bonjouren!

10 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

hoezo gekraakt?
er zitten antikrakers in!

15 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home