Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 02, 2008

'Night' brengt zusjes dichter bij elkaar


Lieke (links) en Steffie Roelofs met keyboard in hun eigen repetitieruimte. De zusjes, respectievelijk 18 en 16 jaar oud, zingen een duet tijdens The Night of Harmony: het nummer 'I Would Stay' van Krezip. Foto Frank Trommelen

KAATSHEUVEL - Uit een zaal in het huis van de Kaatsheuvelse zussen Lieke en Steffie Roelofs klinkt de muziek van Krezip. Ze zijn aan het repeteren voor The Night of Harmony, die volgende week vrijdag- en zaterdagavond in De Werft in Kaatsheuvel plaatsvindt.

Al maanden leven de twee blondines maar voor één ding: het duet en twee, nog geheime, nummers zingen tijdens de 'Night'.

Bij de audities in januari waren ze na elkaar ingepland. "Dat was wel prettig, want dan konden we de zenuwen delen", lacht Lieke (18), die al voor de derde keer bij het evenement op de planken staat. Voor haar 16-jarige zusje Steffie is het haar debuut.

Het duet kwam eigenlijk door puur toeval tot stond. "Een cameraploeg vroeg ons of we een stukje samen wilde zingen. We deden 'I would stay' van Krezip", vertelt Steffie. Een van de organisatoren ving de klanken op. "Toen moesten we dat nummer voor de jury zingen." Lieke en Steffie vielen in de smaak. Uit meer dan twintig deelnemers werden zij gekozen om I Would Stay te zingen op de Night. Moeder Lisette is trots op de meiden: "Het zou sneu zijn geweest als een van de twee bij de audities was afgevallen. Dan had er eentje moeten toekijken". En dan was het duet er ook nooit gekomen. De zusjes hebben het druk. Naast conditietraining krijgen ze een avond per week zang- en dansles, gaan ze naar het koor en werken ze met een zangcoach van de Night. Ook wordt er in de weekenden gezamenlijk gerepeteerd. "En geen feestjes! Op tijd naar bed", vult moeder lachend aan.

Beide zangeressen zeggen niet echt ambities te hebben om door te breken. "Ik vind het leuk om te zingen, maar school gaat voor", vindt de jongste. Lieke ziet mogelijk wel een toekomst in de showbizz: "Ik zou nooit meedoen aan programma's als Idols of Popstar. Maar als er een auditie voor een leuke musical - zoals Evita - op mijn pad komt, zal ik mijn kans grijpen. "

Volgens Lieke is hun band versterkt door de vele uren met elkaar: "Het samen repeteren en elkaar corrigeren brengt ons dichter bij elkaar". Ze vinden de inspanningen dan ook meer dan de moeite waard.

De moeder van Lieke en Steffie zal daarentegen blij zijn als alles weer achter de rug is: "Hoe dichter de Night nadert, hoe populairder de meiden bij de jongens worden. Ze liggen hier zelfs voor de deur!"