Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 27, 2008

“Mall bedreiging voor Kaatsheuvel”

“Als de Mall bij Tilburg er komt zal dit zeker een sterke negatieve invloed hebben in het Loon op Zand en Kaatsheuvel”. Dat stelt Paul van Moorsel van de Kamer van Koophandel. De senior-adviseur noemt de Mall een “killer” die zich niet stoort aan het winkelgebeuren op lokaal gebied.

Om de concurrentiepositie te vergroten adviseert hij gemeente en ondernemers het Kaatsheuvelse winkelgebied te versterken met horeca en alles wat voor extra loop zorgt zoals een dokterspost of een apotheek. “Kaatsheuvel heeft extra potentie door recreatie en wil het de consument trekken zal het daar aan moeten voldoen”.

Volgens Van Moorsel heeft de consument die in Kaatsheuvel winkelt behoefte aan een totaalpakket. De winkels in het kerkdorp Loon op Zand hebben volgens hem meer een boodschappenfunctie. Van Moorsel zegt niet te begrijpen waarom de gemeente het Dorpshart en het Kernwinkelgebied in tweeën heeft gesplitst. Verder vindt hij dat het winkelgebied teveel uitlopers heeft. “Je moet de consument een rondje kunnen laten lopen. De huidige uitlopers blijven zwakke plekken en moeilijke locaties”. Ook vindt hij dat er snel iets moet gebeuren aan de desolate parkeerterreinen achter de Hoofdpoort en de Emté. “Dat ziet er niet uit”.

Volgens wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen)wordt de achterzijde van de Hoofdstraat wel degelijk opgeknapt. “We hebben echter nog geen tijdsplaatsje en geldplaatsje gereed”, aldus de wethouder die een uitdaging ziet in de ontwikkeling van de Peperstraat. “Dit aanloopgebied moet de poort worden naar het Bruisend Dorpshart en naar het kernwinkelgebied

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Zeker; die Mall is een bedreiging voor van alles en nog wat. Voor de middenstand in Tilburg maar zeker ook in de regio. Voor de natuur, de plek waar hij zou moeten komen, vormt nu een groene barriere tussen Tilburg en Loon op Zand. Voor het milieu in ruime zin. De extra toestroom van verkeer betekent veel extra CO2-uitstoot en ook nog eens veel extra asfalt aan de N261.

Naar alle waarschijnlijkheid komt er in Tilburg een referendum over deze kwestie.
Op initiatief van de SP Tilburg worden alle tegenstanders opgeroepen zich in het 'Platform Stop de Mall' te verenigen om zo gezamenlijk een 'Nee-campagne' te voeren in de aanloop naar dat referendum.

29 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home