Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 26, 2008

Carré wordt trekker in dorpshart

Plannen Bruisend Dorpshart in stroomversnelling

KAATSHEUVEL - Het nieuwe culturele gebouw Carré moet straks een prominente plaats innemen in het nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel.

Het gebouw moet jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers trekken. Verder wordt onderzocht of op het Carré een hotel met tien appartementen kan komen.

De plannen voor het Bruisend Dorpshart zijn heel ver uitgewerkt, zo bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst van het Ondernemers Platform in de Kaatsheuvelse Werft. Dit tot verbazing van de aanwezige raadsleden. "We kunnen niet langer wachten", verklaarde projectleider Richard Oomes. "We moeten veel doen aan voorlichting, ook om het vertrouwen van de mensen in het plan terug te winnen."

Centraal in het nieuwe plan staat dus het Carré. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 3.250 m² en wordt omringd door terrassen. In het Carré komen drie zalen waaronder een podiumzaal met 600 zitplaatsen. De tribune wordt uitschuifbaar zodat de ruimte tijdens festiviteiten plaats biedt aan 1.100 feestvierders. Verder komt er een cultureel café in, een dansstudio en oefenruimte voor bands.

In de voormalige brandweerkazerne komt een hoogwaardig restaurant. De bestemming van de bovenetage is nog niet bekend. Er wordt onder meer gedacht aan appartementen, expositieruimte of museum.

Om het dorpse karakter te behouden worden achter de brandweerkazerne (Woonhoven) negentig woningen gebouwd in plaats van de ruim honderd huizen waarover eerst werd gesproken.

Het huidige gemeentehuis wordt helemaal gestript. Alleen de constructie en de fundering blijven overeind. De oudbouw krijgt drie bouwlagen. Met een totaal andere uitstraling voor de trouwzaal die vanaf de buitenkant te zien is.

Aan de noordzijde van het plan komt beneden kleinschalige horeca met terrassen. Daarboven worden 16 appartementen gebouwd en is ruimte voor zakelijke dienstverlening. Onder het nieuwe Marktplein is het plan een parkeerkelder voor tweehonderd auto's te bouwen.

Als echt alles meezit, kan in augustus volgend jaar gestart worden met de sloop van de bestaande panden en de bouw van de parkeergarage en Woonhoven.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

mensen mensen wat een optimisme, als alles meezit.
de plannen en het bidbook liggen allang klaar als je alles gevolgd hebt.
dus met andere woorden we zijn alle jaren dat dit al duurd gewoon voor de gek gehouden.
er was dus nog helemaal niks klaar ,dat is dus de reden dat er ook nog niks is gebeurd als stiekem slopen van smitje , dat moest dus heel snel weg.
gewoon een wanprestatie van het eerste uur.

peter

26 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Die terassen aan de noordzijde zullen ook wel leeg blijven, want wie gaat er op een terras zitten waar geen zon komt.
Door de drie bouwlagen heb je alleen maar s'morgens even de zon aan de voorkant en daarna niet meer. Door het hogere gemeentehuis en de opbouw van de appartementen wordt de zon afgeschermd.
MAAR hier moet je voor gestudeerd hebben.

27 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

en ze hebben gestudeerd!!!!!

27 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

aan het laat alles aan duren,en hoeveel geld kan je verslinden college!

28 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik was gisterenavond in Tilburg op de grote Heuvel.
goed terrasweer eigenlijk nog. en alle terrassen daar waren leeg!!!!
terrassen hebben wil dus niet per definitie zeggen dat het er bruisend van wordt.
Op de korte heuvel (straatje) was het wel bomvol. net zoals op de andere terrassen in de stad.

28 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

en waar blijft crossroads? die zou ook in het carre komen hoor, of is dat al weer afgeketst?

28 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Naar ik begrepen heb lopen die onderhandelingen nog. Het wachten is op de nota accommodatiebeleid van wethhouder Aussems. Dan zak het duidelijk worden.

28 september, 2008  

Een reactie posten

<< Home