Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, september 26, 2008

Luijendijk wil niet alleen op winkel passen in Loon

KAATSHEUVEL - Tilburger Wim Luijendijk (58) wacht weer een nieuw bestuurlijk avontuur. Per 1 oktober wordt hij waarnemend burgemeester in de gemeente Loon op Zand.

En hij gaat daar de komende tijd zeker 'niet alleen op de winkel passen'. "In de gemeente leven allerlei grote plannen. Deze moeten voortgang vinden. Daar gaan we met z'n allen heel hard aan werken", zegt Luijendijk.

Hij neemt voorlopig de taken van Ria van Hoek over, die door ziekte haar werk als burgemeester tijdelijk neer heeft moeten leggen.

Voor Luijendijk (PvdA) is Loon op Zand geen onbekend terrein. "Een heel interessante kleine gemeente met enorme recreatieve voorzieningen, zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Efteling. Dat biedt natuurlijk volop kansen." Met Luijendijk krijgt Loon op Zand een flinke brok bestuurlijke ervaring in huis. Als voormalig wethouder van Tilburg en ex-gedeputeerde van Noord-Brabant heeft hij de nodige kennis en contacten in het bestuurlijk wereldje. "Ik hoop natuurlijk dat Loon op Zand hiervan kan profiteren", aldus Luijendijk.

Vorig jaar was hij waarnemer in Bergeijk. Die baan is hem goed bevallen. Het is Luijendijk wel duidelijk dat het werk in kleinere gemeenten, zoals Loon op Zand, veel tijd en aandacht vraagt. "Het blijkt vaak lastig om alle plannen snel van de grond te krijgen. De druk op het gemeentelijke apparaat is groot. Maar door goed samenspel is heel wat te bereiken."