Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 30, 2008

Politie op zoek naar schutter


Een 'kogelgat' in de ruit van een woning aan de Modelleur.

KAATSHEUVEL - De politie is hard op zoek naar de nog onbekende schutters die vrijdagavond in Kaatsheuvel en Sprang-Capelle met een vuurwapen op ruiten van woningen en auto's hebben geschoten.

Kogels hebben de nodige schade veroorzaakt, zo lijkt het. Volgens de politie wijst niets op een gerichte actie tegen de gedupeerden. "Maar dit is veel meer dan een kwajongensstreek", stelt de politiewoordvoerder. "Het is ons veel waard om de daders te pakken." De politie gaat daarom met hulp van de wijkagenten een verder buurtonderzoek instellen.

Vrijdag tussen 22.45 uur en 23.00 uur was een ruit van een woning van een appartementencomplex aan de Modelleur in Kaatsheuvel het doelwit. Ook klapte daar een autoruit kapot. Volgens omwonenden hoorden ze na een knal ("alsof een blikje kapot getrapt werd") een auto met gierende banden wegrijden. De buurtbewoners zeggen dat een huls van anderhalve centimeter is gevonden en dat waarschijnlijk met een licht kaliber geweer of pistool is geschoten. De bewoners zijn nog het meest verbolgen over het feit dat het de woning van een oude man betrof. "Het is een geluk dat de kogel niet door de ruit gegaan is, want de man zit op die plek altijd televisie te kijken", klinkt het verontwaardigd.

Na 23.00 uur ging een ruit van een huis aan de Ringvaert in Kaatsheuvel aan diggelen. In de rolluik voor het raam zat een gaatje. In de kofferdeksel van een auto aan de Dick Flemmingstraat in Sprang-Capelle werd zaterdagochtend ook een kogelgaatje ontdekt. Verder lijkt een auto die achter de Hoofdpoort in Kaatsheuvel geparkeerd stond, te zijn beschoten.

Onderzoek moet uitwijzen of alle schade echt door kogels is veroorzaakt, want de politie houdt nog een kleine slag om de arm.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Als de kogels niet eens door de ruit zijn gegaan zal het wel om een luchtbuks gaan.

30 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb in begin van dit jaar ook al eens een zelfde gaatje in mijn ruit gehad. heb aangifte gedaan. maar ze kwamen niet eens kijken

30 september, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Widwesttaferelen in de Kets.

01 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home