Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 07, 2008

Koop- zondag slaat nog niet aan

KAATSHEUVEL - De belangstelling voor de maandelijkse koopzondag bij winkelcentrum Hoofdpoort in Kaatsheuvel valt tot dusver tegen.

Het aantal bezoekers moet omhoog, willen de winkels verdergaan met de zondagopenstelling. Volgens de woordvoerder van de Jumbo-supermarkt komen wel steeds meer mensen, maar is het nog niet druk genoeg. "Eind dit jaar kijken we of de koopzondag zin heeft. Je moet zoiets natuurlijk wel de tijd geven, maar het moet de winkels ook wel iets gaan opleveren", zo stelt hij.

Iedere laatste zondag van de maand openen de meeste winkels in de Hoofdpoort hun deuren. Datzelfde geldt voor de Albert Heijn aan de Gasthuisstraat. Eigenaar Piet den Hartog van de AH-supermarkt is overigens wel tevreden over het aantal bezoekers op de koopzondag. Dat zouden er gemiddeld zo'n duizend zijn.

De Jumbo-supermarkt heeft die bezoekersaantallen nog niet zo paraat.

De Kaatsheuvelse ondernemersvereniging heeft bij winkels in de Hoofdstraat ook voorzichtig gepolst of zij iets in een maandelijkse openstelling op zondag zien. Maar de belangstelling daarvoor is niet groot, concludeert AH-eigenaar Piet den Hartog, tevens voorzitter van de ondernemersvereniging. "Het zijn vaak kleine ondernemers die niet staan te springen om zeven dagen in de week te moeten werken."

Ook de EM-TÉ-supermarkt heeft vooralsnog niet voor een koopzondag gekozen.

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

wacht maar tot het bruisend dorpshart gereed is dan zal het wel druk worden en zal de ondergrondse parkeergarage volledig volzet zijn. Welkom in het sprookje van Kaatheuvel mensen...... ;-)

07 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

daarom moet eerst die garage af, pas dan kunnen we bruisen!

07 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Als die garage maar wel bruist dan,anders komen er nog geen mensen winkelen in ons bruisende dorp,kunnen de restaurants ook gelijk een bruisend menu op de kaart zetten,en de winkeliers zetten hun toonbank vol met vazen met bruistabletten erin,dan word er heeerlijk gebruist,je bruist als het waren het centrum letterlijk uit,wat een bruisfeest!

07 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Maar de koopzondag slaat dus niet aan? Wat een verrassing...
Waar blijven trouwens decommentaren van de mensen die destijds op deze en andere sites riepen dat het zo'n goed idee was? Dat er echt behoefte aan was?

08 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@Henk,
die zitten thuis met de niet rokers die zo graag ook een keertje naar het cafe wilden maar niet konden vanwege de rook

08 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ Gerard,
Hij is leuk :)

09 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home