Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 05, 2008

"Je kunt heel wat mankeren als je dit allemaal ziet!"


KAATSHEUVEL - De tweedaagse gezondheidsbeurs in de Werft in Kaatsheuvel trok afgelopen weekend naar schatting zo'n 12.000 bezoekers.

Vooral op de zaterdag was het veel drukker dan bij de vorige edities. Er was voor elk wat wils. De organisatie heeft aan alles gedacht; zelfs aan de rokers.

Bij de ingang van de beurs staat de Loonse wethouder Wil Ligtenberg te discussiëren met een leverancier van scootmobielen met zes wielen. "Het vervoermiddel zit nog niet in het pakket van Welzorg maar de mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen hem wel aanschaffen", laat de wethouder weten. Een eindje verderop probeert Theo Lugters een speciaal matras uit. "Nog even en ik val hier gewoon in slaap", grapt hij.

Bij het Diagnostisch Centrum kunnen de mensen hun bloeddruk laten meten. Zo ook Jo Dingemans. Ze krijgt de uitslag en een advies voor de huisarts op papier mee. "Je kunt heel wat mankeren als je dit zo ziet. Volgens mij zijn er veel mensen die niet naar de huisarts durven maar eerst bepaalde zaken hier navragen", merkt de Kaatsheuvelse Lieke Haenen op. De gemeente Waalwijk pakt uit met drie stands en Olympisch kampioen rolstoeltennisster Esther Vergeer, die trots haar medailles toont. De sportvrouw laat fijntjes weten dat als gehandicapten willen sporten de gemeente goed moet luisteren naar de klant. "Jullie gaan ook niet op hoge hakken tennissen", klinkt het scherp. De gemeente laat de bezoekers ook nog een enquête invullen. "We willen weten hoe men denkt over de lokale gezondheidzorg". Ook zwemkampioen Maarten van der Weijden is te gast.

De bezoeker kan zich bij diverse stands laten verwennen. Zo kunnen ze bij Sandra Wagemakers een hot stone massage krijgen en bij IXXI hun huid gedeeltelijk laten zandstralen. Wie een stapje verder wil gaan en geïnteresseerd is in cosmetische chirurgie kan terecht bij de stand van 2Serve kliniek van het Tweesteden Ziekenhuis.

Els van Drunen zoekt haar heil in een armband met lavamagneten. "Ik hoop door dit sieraad meer in balans te komen", klinkt het hoopvol. De blinde Ingrid Welling is dik tevreden over de organisatie. Ondanks de grote drukte loodst haar door Martin Gaus getrainde geleidehond Spencer haar gemakkelijk door de brede gangen.