Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 12, 2008

Amateurs maken 'Night of' professioneel


De vertolking van 'Don't cry for me Argentina' leverde Korinne Haasbroek een open doekje op. foto Patrick Guitjens

KAATSHEUVEL - De organisatoren van de 'Night of Harmony' in Kaatsheuvel zijn er weer in geslaagd om het publiek twee prachtige avonden te bezorgen. Vooral op de zaterdagavond, toen alles uitstekend op elkaar was afgestemd, werd het publiek getrakteerd op een perfecte show.

Na het spektakelstuk van twee jaar geleden kwam het publiek deze keer met hoge verwachtingen naar De Werft. Deze editie was minder spectaculair maar deed muzikaal zeker niet onder voor de vier voorgaande edities. Door het inzetten van clownsgroep I- Frappantie tijdens nummers van de harmonie gaat de vijfde editie de boeken in als een avond vol entertainment maar dan vooral een met een brede glimlach.

Onder de zestien solisten waren er zeker uitschieters. Zo kreeg Korinne Haasbroek met de vertolking van 'Don't cry for me Argentina' en Lois Rutters met 'Zombie' menig open doekje. Ook de optredens van routiniers, Pierre van Wanrooy ('Who'll stop the rain') en Ursula Koevoets ('River deep mountain high') werden hoog gewaardeerd. Maar ook het talent van de zusjes Roelofs sprong eruit.

Een tegenvaller voor de organisatie was de roofvogel die tijdens een nummer van La Jeunesse van achter uit de zaal naar een arm van een zangeres op het podium moest vliegen. De vogel raakte door de felle lampen zijn oriƫntatievermogen kwijt en landde in het publiek. Jammer. De act met de roofvogel werd net als het optreden van Pierre van Wanrooij, die zijn stem kwijt was, op zaterdagavond afgelast.

De hoofdgast, de uit Gambia afkomstige Ebou bracht een mix van percussie en zang en een vorm van rap. De combinatie van opzwepende Afrikaanse muziek, dans en acrobatiek maakte zijn optreden bijzonder.

Een compliment verdient de Koninklijke Harmonie Kaatsheuvel. Met de ouverture 'Willem Tell' van Rossini stegen de muzikanten naar grote hoogte. Datzelfde geldt ook voor het koor La Jeunesse. Met het nummer 'Proud' kreeg het koor, met Els Dingemans en Angelique Ververs als solisten, de zaal los.

Het is de vraag waar het evenement over twee jaar gehouden wordt. "Door al die ontwikkelingen met het Dorpshart weet je het maar nooit", laat organisator Carlo Bergmans weten. Maar het lijkt er op dat er meer nodig is om een nieuwe 'Night' te dwarsbomen.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Bijna allesw was goed alleen een va het belangrijkste niet!!!

HET GELUID WAS ECHT RUK.

Geluid moet niet te hard staan, maar dit was echt huiskamergeluid. Don't cry voor me dat is een nummer waar ik altijd kippevel bij krijg maar dat was hier echt niet. Het moest veel harder .

Maar goed verder was het een gevarieerd en beter dan 2 jaar geleden qua muziek.

13 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

de zaterdag was het geluid harder

13 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik ben er alle twee de dagen geweest het het alletwee helemaal niets met het geluid.

14 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home