Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 15, 2008

Open dag Scoutinggroep MLK tijdens JOTA/JOTI 2008


Kaatsheuvel – Op zaterdag 18 oktober stelt scoutinggroep Martin Luther King haar deuren wagenwijd open. Op deze dag kan iedereen het clubgebouw aan de burgemeester van Besouwlaan 2 (aan de achterzijde van de St. Jozefkerk) binnenlopen van 10:00 tot 15:00 uur. De scoutinggroep combineert deze open dag met de JOTA-JOTI.

Scouting Nederland organiseert dit jaar weer de Jamboree On The Air (JOTA) en de Jamboree On The Internet (JOTI). Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober leggen duizenden Nederlandse Scouts, via radio- en internetverbindingen contact met honderdduizenden andere Scouts in binnen- en buitenland. Wereldwijd nemen zo’n half miljoen Scouts in ruim honderd landen deel aan het evenement, dat dit jaar voor de 51ste keer wordt georganiseerd. Van de ruim 300 deelnemende Nederlandse Scoutinggroepen doet ook scouting Martin Luther King mee.

De JOTA/JOTI is hét communicatie evenement voor scouts. Het thema van dit jaar is ‘Back to Basic’. Ook MLK combineert oude technieken met de nieuwste digitale snufjes. Voor het zenden en ontvangen van radiosignalen is op het buitenterrein een grote houten toren gebouwd. Drie zendamateurs helpen mee om met hun apparatuur nationale en internationale verbindingen te leggen. De amateurs kunnen niet alleen praten via de zender maar ook beelden versturen. Voor het gebruik van internet is een speellokaal tijdelijk omgetoverd tot computerruimte. Alle leden, van jong tot oud, krijgen de gelegenheid om achter de radio of de computer plaats te nemen.