Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, oktober 22, 2008

Autohandelaar met bedrijfje in Kaatsheuvel licht BMW-dealer op

BREDA - Een in financiële nood verkerende Tilburgse autohandelaar (36) bedacht eind vorig jaar een noodoplossing.

Onder valse voorwendselen leasde hij twee gloednieuwe BMW's, die hij direct wilde doorverkopen. Van de opbrengst zou hij de eerste leasetermijnen betalen. Het restant van het geld zou hij gebruiken om zijn eigen autohandel een financiële injectie te geven. Gisteren moest de Tilburger, die een autobedrijfje heeft in Kaatsheuvel, voor de rechtbank in Breda verschijnen. Daar hoorde hij een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf tegen zich eisen.

Omdat de verdachte zelf al geregistreerd stond bij het Bureau Krediet Registraties (BKR) in Tiel vroeg hij één van zijn medewerkers om mee te gaan naar de BMW-dealer. De medewerker moest de leasecontracten ondertekenen; de winst zou worden gedeeld. De medewerker had voor de gelegenheid een (slapend) adviesbureautje opgericht, waarvoor hij de dure wagens nodig zou hebben. De inschrijving van de Kamer van Koophandel en een kopietje van rijbewijs bleken voldoende.

De eerste lease-BMW werd met behulp van een vervalst overschrijvingsbewijs bij een garage in Oost-Brabant ingeruild voor een oudere Renault Clio, een Volkswagen Touran en een Volvo 440. Tot verkoop van de tweede BMW kwam het niet, omdat de verdachte en zijn compagnon ruzie kregen en de laatste weigerde de auto af te staan. Kort daarvoor had het duo nog geprobeerd een derde auto te leasen, maar de BMW-dealer had inmiddels argwaan gekregen.

Toen de politie de zaak ging uitzoeken, waren de Clio en de Touran al verkocht. De ingeruilde BMW stond nog bij de Oostbrabantse garagehouder. Die was volgens het Openbaar Ministerie waarschijnlijk te goeder trouw toen hij de auto van zijn collega kocht. Uitspraak over twee weken.