Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 21, 2008

Slag om Loonse lezers barst los

LOON OP ZAND - Het huidige huis-aan-huisblad Het Weekjournaal krijgt er in de gemeente Loon op Zand een concurrent bij: De Duinkoerier.

Woensdag 5 november valt dit nieuwe weekblad voor het eerst in de bus bij inwoners van Kaatsheuvel, Loon op Zand, De Moer, Sprang-Capelle en de Waalwijkse nieuwbouwwijk Landgoed Driessen.

Het Weekjournaal gooit het roer ook enigszins om. Al snel is afscheid genomen van het mini-formaat (half tabloid), en vanaf deze week komt het weer op het gewone tabloidformaat uit. Volgens bladmanager Mieke van Veelen staat dit los van de komst van de nieuwe concurrent. "Niet iedereen bleek even gelukkig met het mini-formaat. We hebben geluisterd naar onze lezers en adverteerders, en gaan terug naar het 'oude vertrouwde'."

Ze zegt wel verrast te zijn door de komst van De Duinkoerier. "We begrijpen niet dat iemand nog een krant begint in een gebied waar al diverse weekbladen uitkomen. Maar we zijn niet bang voor de concurrentie. Het Weekjournaal verschijnt hier niet voor niets al 48 jaar."

Uitgeverij Em. de Jong, die De Duinkoerier uit gaat geven, ziet wel een gat in de markt. Volgens hoofduitgever Marcel Vredeveld hebben verenigingen en instellingen uit Loon op Zand zelf gevraagd of zijn uitgeverij geen weekblad in hun gemeente wil beginnen. "We besloten de stap te wagen na een grondig onderzoek." Volgens Vredeveld zal De Duinkoerier boordevol laagdrempelig verenigingsnieuws staan. "Of we ook graag de gemeentepagina (nu in Het Weekjournaal red.) willen? Dat is nu niet ons eerste doel."

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hopelijk niet vol met reclame en oud nieuws van heel Nederland net als in het Weekjournaal.....
Hou het écht bij onze omgeving!

21 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home