Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, oktober 28, 2008

'Angstvallig zwijgen in zedenzaak Kaatsheuvel werkt averechts'

KAATSHEUVEL - De mogelijke zedenzaak in de Kaatsheuvelse wijk De Loonse Vaert moet niet leiden tot verkeerde beeldvorming en een groeiende maatschappelijke onrust. "Angstvallig zwijgen werkt averechts", aldus burgemeester Wim Luijendijk. "Daarom is gekozen voor de informatieavond aan bewoners van de wijk.

Heldere uitleg bevordert de rust."

Tegen een man uit de wijk is één aangifte gedaan van een zedendelict. Verder willen gemeente, politie en justitie heel weinig kwijt over deze zaak. Bij een groep buurtbewoners heeft de zaak geleid tot bezorgdheid en woede. Die zorgen waren aanleiding voor de gemeente om vrijdagavond samen met politie, justitie en GGD een informatie-avond te houden. Bij zo'n zestig adressen viel hiervoor een uitnodiging in de bus. De avond trok zo'n veertig bezoekers. De verdachte was tot voor kort ook actief in het verenigingsleven. Ook mensen van de bewuste vereniging waren uitgenodigd. Om welke vereniging het hier gaat, willen betrokkenen niet zeggen. "Sommige bezoekers wisten wat deze avond verteld zou worden", aldus Luijendijk. "Voor anderen was het echt nieuw." Hij benadrukt nogmaals dat het gaat om een aangifte en de man niet veroordeeld is. Hij heeft de verdachte wel dringend geadviseerd om tijdelijk ergens anders te verblijven.

Bezoekers van de avond konden vragen stellen. Zo vroegen enkele ouders óf ze dit met hun kinderen moesten bespreken, en op welke manier. Volgens jeugdarts Rianne Oomens hoeven mensen kinderen niet te gaan ondervragen. "Als ouder ken je je kind goed. Als kinderen zich wat anders gedragen, en je twijfelt, kun je voorzichtig polsen wat er aan de hand is."

Labels: