Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 26, 2008

Loonse politiek sterk verdeeld over mall

KAATSHEUVEL - Vormt het plan voor een mega-winkelcentrum bij Tilburg nu een bedreiging voor de gemeente Loon op Zand of biedt zo'n project juist kansen? De politiek in Loon op Zand lijkt sterk verdeeld over die vraag. Het college blijft faliekant tegen de mall.

Eind augustus stuurde het Loonse college al een brief naar de collega's in Tilburg met een voorlopig oordeel over de plannen. Het wond er geen doekjes om: de mall moet er niet komen. Gebeurt dat wel, dan kunnen de gevolgen voor Loon op Zand desastreus zijn. Winkels in Kaatsheuvel en Loon op Zand zien de omzet dalen, de N261 loopt verder vol, natuur wordt bedreigd, luidde de vrees.

Alleen de PvdA en Gemeentebelangen scharen zich volledig achter de brief. De andere fracties vinden dat er weinig aandacht is voor de kansen die de mall biedt. Met de komst van de mall zouden mensen in de buurt nog kunnen 'funshoppen'. Ook is gewezen op extra werkgelegenheid. Volgens de VVD baseert het college zich op onjuiste gegevens. Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) beaamt dat het college uitging van een winkelcentrum van 200.000 m². In het huidige plan is dat echter 100.000 m². Volgens Aussems verandert dat echter niets aan het standpunt van het college.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Die Mall komt er toch wel maar dan wel in de richting van de Reeshof .

27 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Laten ze zichzelf maar eens druk maken over het bruisend dorpshart!!!!!!!

27 oktober, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kunnen ze de Mall de schuld geven als het dorpshart niet gaat bruisen. En bij de verkiezingen....zie je wel wij waren er tegen.

27 oktober, 2008  

Een reactie posten

<< Home