Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 04, 2008

Twijfel over plan Crossroads Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Een mogelijke verhuizing van jongerencentrum Crossroads naar het centrum van Kaatsheuvel is nog lang geen gelopen koers.

Bij het bestuur van Crossroads roept het voorlopige plan nog veel vragen op. "We zitten met een dubbel gevoel", stelt voorzitter Mark Wijtenburg. "Wij willen als Crossroads best naar het centrum, maar niet als we er in ruimte op achteruit gaan. In het voorlopige ontwerp wordt het jongerencentrum kleiner. Dan blijven we liever op de huidige plek."

Het huidige jongerencentrum zit nu aan de Dreefseweg, aan de rand van Kaatsheuvel. Op dit moment loopt een onderzoek of Crossroads geen plek kan krijgen in een nieuw sociaal-cultureel centrum (Carré) bij het Marktplein. In dit complex komen onder meer zalen met podium, tribune, bibliotheek en cultureel café. Het huidige sociaal-cultureel centrum De Werft gaat dan tegen de vlakte.

Volgens Wijtenburg wil het bestuur van Crossroads graag met de gemeente meedenken over een eventuele verhuizing. Zo'n verplaatsing biedt wellicht ook kansen om een nieuw publiek te bereiken, stelt hij. Alleen zijn er in zijn ogen nog veel vragen te beantwoorden. Waar Crossroads zeer aan hecht, is de eigen identiteit. Dat betekent duidelijk een eigen gebouw en ingang. "Ook willen we zelf bijvoorbeeld de prijslijst van de consumpties kunnen bepalen." Verder ziet hij nog een aantal praktische problemen. "Waar laat je bijvoorbeeld 120 à 130 fietsen, als een concert een flink aantal jongeren trekt? En krijg je geen problemen als je een hardcoreparty in het jongerencentrum houdt en tegelijk in hetzelfde gebouw een toneeluitvoering wordt gegeven?"

Volgens Wijtenburg heeft de gemeente aangegeven serieus naar alle zaken te kijken. "Daar vertrouwen we ook op. Het gaat ook allemaal nog om voorlopige schetsen."

Wel hoopt het bestuur snel duidelijkheid te krijgen over de toekomst van Crossroads. Het huidige jongerencentrum in Kaatsheuvel voldoet niet meer aan alle eisen, bijvoorbeeld als het gaat om de isolatie van het dak. Er worden geen grote aanpassingen gedaan, zolang geen helderheid is over nieuwbouw