Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 01, 2008

Schot in bouw Rosagaerde Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het moet snel duidelijk worden of attractiepark de Efteling het verzet tegen het bouwplan voor het terrein van 'Rosa- gaerde' in Kaatsheuvel staakt.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) verloopt het overleg tussen gemeente en Efteling positief. Hij ziet kansen om zonder lastige juridische procedures het bouwplan van de grond te krijgen.

Casade Woondiensten wil aan de Dr. Josephstraat 51 appartementen en 19 woningen bouwen. De Efteling maakte daar bezwaar tegen. Zo zou het bouwplan onder meer afbreuk doen aan het 'sprookjesachtige' karakter van het park, was de kritiek. De Efteling stapte begin juli met succes naar de rechter. Die besloot de bouwvergunning voorlopig op te schorten. Volgens Waijers zijn de partijen druk bezig uit de impasse te komen zonder inbreng van de rechter. Zo wordt met de Efteling nu gesproken over het bouwplan, in de hoop tot goede afspraken te komen. De betrokkenen willen over de inhoud van dat overleg nog niets kwijt.

Ook de nieuwbouw van Rosagaerde (verpleeghuis met veertien zorgappartementen) stuitte op verzet van de Efteling. Daar moeten de procedures deels over. Stichting Maasduinen, waar Rosagaerde onder valt, heeft een nieuwe bouwvergunning aangevraagd. Daar zijn geen zienswijzen (dus ook niet van de Efteling) op binnengekomen. Het plan gaat nu de verdere procedure in. Het wachten is op de definitieve vergunning.

Wanneer de bouw daadwerkelijk start, weet Maasduinen niet.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Misschien moeten wij ons eens een keer verzetten tegen de efteling. kIJK OF ZIJ DAT ZO LEUK VINDEN Ik sprak laatst mensen die zo graag terugwillen naar de nieuwbouw van Rosagarde Ze wachten nu al 2 jaar en zijn halverwege de 70 en geloven er niet meer in om ooit nog terug te kunnen komen

02 november, 2008  

Een reactie posten

<< Home