Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 23, 2008

Centrum van Kaatsheuvel moet veiliger worden

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand gaat in de weekenden een Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA) in het centrum van Kaatsheuvel inzetten. Aanleiding voor deze maatregel zijn de vernielingen die afgelopen weekenden in het centrum van Kaatsheuvel plaatsvonden. Zo werden afgelopen weekend bushokjes vernield, vuilnisbakken en kliko’s opgeblazen en lampen kapot gegooid. Onlangs drong de gemeenteraad aan op maatregelen.

Volgens waarnemend burgemeester Wim Luijendijk gaat de gemeente de GOA inhuren van de Werkvoorziening Midden Langstraat (WML). Omdat GOA’s niet bevoegd zijn om mensen te verbaliseren gaat hij direct samenwerken met de politie. ”Het is beter om met z’n tweeën op te trekken, op die manier krijgt de GOA een degelijke opleiding”, aldus de burgemeester, die niet kan zeggen of de GOA al ingezet wordt tijdens de feestdagen.

Volgens de burgemeester is er in de gemeente Loon op Zand tijdens de feestdagen een normale waakzaamheid. Wel waarschuwt hij dat ondanks het tekort aan menskracht de politie op scherp staat. Luijendijk doet een beroep op de ouders om vooral hun kinderen te waarschuwen om geen rotzooi te trappen en te gaan klieren. “De overlast wordt als zeer ergerlijk beschouwd en zorgt voor veel onrust”. Ook de wijkagenten doen een beroep op de burgers om de kliko’s in elk geval niet op dagen aan de straat te zetten waarop ze niet geledigd worden en ze vooral ’s- avonds na 20 uur binnen te halen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Gemeentelijke Opsporingsambtenaren, haha! kun je net zo goed ratten loslaten op straat

24 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Goed idee. Hopelijk werk het. Al die vernielingen is gewoon niet meer normaal. Laat ze maar betalen voor alles wat ze al kapot hebben gemaakt.

petra

24 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ja en wie gaat dit doen? Juist 1 man van de WML. Ik heb medeleiden met deze man als hij die vernielers tegen komt. Nieuw uitdaging om te slopen?????

24 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Medelijden.

24 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Weet nu al hoe dat gaat.
rijden ze een paar keer rond en was het.
en als ze wat zien bellen ze de politie.
ze durven die mensen niet eens aantehouden op heterdaad die van de wml.
heb het toen al gezien in de cross die lul zag dat die jongen inelkaar werd geslagen en deed niks alleen op een kruk zitten en zijn cola tje drinken.

zet er dan een echte beveiliger neer.
en nee niet schalken of die lozers van trigion.

27 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

waarom deed je dan zelf niets vrete

03 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home