Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 20, 2008

Wethouder Aussems ook onder vuur

KAATSHEUVEL - Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) heeft ondanks herhaaldelijke waarschuwingen de gemeenteraad in Loon op Zand onvoldoende geïnformeerd over het fusieproces van welzijnsstichting Triangel en De Twern. Die forse kritiek kwam donderdagavond van de Loonse oppositiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks.

De oppositiepartijen tilden zwaar aan deze zaak, en kwamen met een motie van afkeuring in de raad. De Loonse coalitie was ook kritisch, maar steunde de motie niet. Met 9-7 werd die verworpen.

In Loon op Zand valt het welzijnswerk binnenkort niet meer onder Triangel, maar onder de Tilburgse welzijnsinstelling De Twern. "U heeft de opdracht meegekregen om met De Twern prestatie-afspraken te maken, maar daar is niets van terug te vinden", stelde Jacky Smit van de VVD. Volgens GroenLinks heeft de wethouder de ontslagprocedure van de directeur van Triangel goed begeleid, maar is daarna alles misgegaan. De PvdA-er Peter Flohr was duidelijk: "Wethouder, we hadden geen informatie. Hou daar mee op!", klonk het hard.

Niet alleen van de oppositie maar ook uit de hoek van de coalitie kwam kritiek. Jan Brekelmans (Lijst Loon op Zand): "U denkt dat het college het allemaal zelf wel kan regelen. Wij willen niet op de stoel van de wethouder gaan zitten, maar u hebt deze zaak onderschat." Leon van Boxtel (Gemeentebelangen) vond dat er tijdens de commissievergaderingen voldoende kritische vragen gesteld waren. "De informatie had eerder naar de raad gemoeten." Wethouder Aussems was zich van geen kwaad bewust. "Ik heb gehandeld in de geest van uw opdracht", zo luidde zijn excuus. Volgens hem is alles prima verlopen. "Het fundament voor de fusie is gelegd." Wel bood de wethouder zijn excuses aan. "Het spijt me dat ik niet aan uw verwachtingen heb kunnen voldoen." Hij beloofde een evaluatie in januari.

Bron:Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen