Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 17, 2008

Woede bij manege Pullens laait weer op

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

KAATSHEUVEL - De rust in de Loonse paardenwereld lijkt nog ver weg. Manegehouder Walter Pullens uit Kaatsheuvel is opnieuw woedend op de gemeente.

Aanleiding is de gewijzigde conceptnota paardenhouderijen. Volgens hem doet de gemeente nog altijd niets aan de 'oneerlijke concurrentie van illegale paardenpensions'. "De gemeente lijkt uit op een faillissement van mijn manege", aldus Pullens. "Dat stelletje criminelen in het gemeentehuis denkt dan van me af te zijn. Maar ik geef de strijd nooit op."

Pullens wil dat de gemeente direct optreedt tegen de 'illegale' paardenpensions. Daarvoor voert hij al vele jaren strijd. Volgens de gemeente zijn er nu drie paardenhouderijen, die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Een besluit hierover wil ze pas nemen na het definitief vaststellen van de nieuwe nota, waarschijnlijk in maart. "Het gaat om veel meer dan drie illegale pensions", stelt Pullens.

"De gemeente moet gewoon meteen optreden. Dat heeft de rechter ook al in 2000 bepaald. Jaren niets doen en dan alles legaliseren. Dat kan toch niet." Volgens hem is ten onrechte het beeld ontstaan dat hij een persoonlijke strijd uitvecht met paardenpensionhouder Cees Smulders. "Mijn boosheid richt zich op de gemeente." In de nieuwe conceptnota wil het college toch lessen toestaan op paardenpensions. Dat mag dan alleen aan mensen die daar hun paard stallen. Volgens Pullens zegt het alles dat het college nu terugkomt op een algeheel verbod op lessen op paardenpensions. "De maneges worden weer in de kou gezet. Dat pik ik dus niet."

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) is voor de nota overleg gepleegd met diverse betrokken instanties. "Er ligt nu een gedegen stuk."

1 Comments:

Blogger Cornelis said...

Meneer Pullens; "denkt u wel aan uw hart?"

17 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home