Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 16, 2008

Loon op Zand wil rust rond paardenhoudenrijen

Bron: Brabants Dagblad

KAATSHEUVEL Duidelijke regels moeten nu snel een eind maken aan de onrust binnen de Loonse paardenwereld. Een gevoelig punt is het lesgeven op paardenpensions. Het college wil deze lessen nu toch toestaan. Begin dit jaar jaar leidde een dreigend verbod tot groot verzet onder eigenaren en gebruikers van de paardenpensions.
In Loon op Zand ligt nu een nieuwe conceptnota 'paardenhouderijen'.

Wethouder Hans Waijers (CDA) nam het vorige plan onder druk van de politiek terug. De plannen leidden toen tot verhitte discussies met hoofdrollen voor de de Kaatsheuvelse manegehouder Walter Pullens en pensionhouder Cees Smulders, die elkaar in de haren vlogen.

Een belangrijke wijziging is nu dus dat op alle soorten paardenhouderijen les mag worden gegeven. Bij pensions mag dat overigens alleen aan mensen, die daar hun paard stallen. Bij maneges moeten ook groepen van buitenaf lessen kunnen krijgen. Verder mogen alleen bij maneges wedstrijden en evenementen worden gehouden, en zijn (ondergeschikte) horeca-activiteiten toegestaan.

Voor maneges die officiƫle wedstrijden organiseren, gelden strenge veiligheidseisen van de landelijke paardensportvereniging. Maar deze eisen zijn, volgens het college, niet aan alle paardenhouderijen op te leggen.

Voor deze nota is veel overleg geweest met instanties als ZLTO en de paardenhouders. "We hopen dat dit stuk minder discussie oplevert", aldus Waijers. "Ik wist in ieder geval niet dat zoveel mensen in Loon op Zand iets met paarden te doen hebben." De plannen liggen nu tot 22 januari ter inzage. Als alles meezit, wordt de nota in maart door de raad vastgesteld.
Daarna wil het college ook snel een besluit nemen over de paardenhouderijen, die nu nog in strijd zijn met het bestemmingsplan.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Waijers zegt "ik wist in ieder geval niet dat zoveel mensen in Loon op Zand iets met paarden te doen hebben" kortom Hans; Ken uw gemeente..........
Dit zijn min punten Hans, goe beziggggggggggggggg

16 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home