Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 11, 2008

Hertogboeren winnen prijs voor vernieuwing

KAATSHEUVEL - Zeven Hertogboeren uit St. Michielsgestel en Empel zijn de winnaar van de ZLTO Initiatiefprijs 2008. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse ledencongres van de agrarische organisatie in De Efteling.

De Hertogboeren worden beloond voor hun project 'Agrotoerisme in stelling gebracht'. De ligging van hun bedrijven aan een dijk die belangrijk was in het beleg van Den Bosch (1629) buiten ze uit door het aanbieden van toeristische dagarrangementen. Die zijn gekoppeld aan een bestaande fietsroute van de VVV. Toeristen maken door de arrangementen kennis met de boerenbedrijven.

Leden van de ZLTO kozen de winnaar, die een cheque van 2.500 euro kreeg, uit drie genomineerden. Daaronder was ook de agrarische kinderopvang Tierelier in Heukelom. De prijs is bedoeld voor vernieuwende initiatieven.

De ZLTO beloonde de Biomassa Centrale Moerdijk, waar kippenmest wordt omgezet in elektriciteit, met een speciale ondernemersprijs.