Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 11, 2008

Ook GemeenteBelangen kritisch over kliko's

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

KAATSHEUVEL - Wat is er precies fout gegaan bij de invoering van de nieuwe afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand? Ook de grootste coalitiepartij GemeenteBelangen wil die vraag graag beantwoord zien. "Ik ben er nu van doordrongen dat de gang van zaken niet de schoonheidsprijs verdient", stelt fractievoorzitter Ad van Laarhoven. De politiek uitte onlangs stevige kritiek op alle verwarring rond de invoering van de nieuwe afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand.

Zo verliep de omwisseling van alle afvalcontainers niet vlekkeloos. Vooral de tijdsplanning bleek te krap. Volgens wethouder Joop Bisselink (GemeenteBelangen) moest de omvang van dit 'giga-project' niet onderschat worden. Hij benadrukte steeds bovenop de zaak te hebben gezeten en de regie zeker niet kwijt te zijn. GemeenteBelangen mengde zich die avond niet in de discussie. Fractievoorzitter Van Laarhoven was net terug van vakantie en stelde niets meegekregen te hebben van alle ophef rond de omwisseling van de kliko's, dit tot verbazing van de andere partijen.

Volgens Van Laarhoven is door dit alles een wat ongelukkig beeld ontstaan. "Ik onderschat de gevoeligheden rond dit onderwerp zeker niet. Er blijkt toch het één en ander mis gegaan te zijn. We praten daar ook met onze eigen wethouder over."

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Nou van Laarhoven, vraag ook even of we een grotere papiercontainer krijgen. Na twee weken zit ie al over de helft vol. We hadden eerst een grote en betaalden voor een grote. Nu een kleine dus ook minder betalen?
Containerverzamelpunten ed gaat niet werken. Ga echt niet met losse papier in de auto naar de verzamelpunt aan de andere kant van dorp brengen

11 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

heb nog steeds geen chipkuhhhh

petra

11 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

heb nog steeds geen container voor papier en groen

11 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

heb nog steeds geen andere deksel op mijn restafval bak

11 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

gemeente belangen wilde het wiel uitvinden dus.
en als de fractievoorzitter zich verschuild achter ik was op vacantie en heb niks meegekregen hierover , nou dan vraag ik me wel af hoelang die op vacantie is geweest.
moet dus wel een jaartje zijn geweest.
maar nee , dat is dus het totaleplan geweest schijnbaar , zodat ze later weer iets kunnen zeggen.
ik noem dit dus geen ongelukig beeld , maar gewoon een mooi plaatje maken van de kosten , en dan later de rest van de centen weer bij de burgers terug graaien.
en zichzelf maar op de schouders tikken , dat hebben weer eens goed gedaan , ja de burgers voor de gek gehouden.
maar stel wel voor om die luie stoelen te vervangen door een smalle houten stoel , die niet zo lekker zit

peter

11 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

En hier hebben we ook nog steeds geen nieuwe container voor het papier en het groen...en vandaag is de container ook al niet geleegd...dus de aangepaste datums die je in de bus hebt gekregen een aantal weken geleden kloppen ook al niet!

12 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Inderdaad. Wijk 5 zou afgelopen woensdag hun gft-container aan de straat hebben moeten staan. 's Avonds was hij hier nog steeds niet geleegd. Iedereen in de straat heeft 'm buiten laten staan en jawel, een dag te laat werden ze geleegd! Volgens mij weten de vuilnismannen zelf niet wanneer ze wat waar op moeten halen.....
En ik kan me dat helemaal voorstellen. Gemeentebelangen kan wat mij betreft de 'bak' in!

13 december, 2008  
Blogger Cornelis said...

Grote kliko's, kleine kliko's ....

We hebben evenveel keuze als de mensen die 100 jaar geleden een T-Ford wilden kopen; "je kunt alle kleuren kiezen, als het maar een zwarte is"

Honderd jaar beschaving heeft ons veel democratie gebracht!

17 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home