Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 12, 2008

'Pleinfestival tegelijk met Loonse kermis'

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL/LOON OP ZAND - Het Pleinfestival in Kaatsheuvel en de kermis in Loon op Zand dreigen volgend jaar in hetzelfde weekeinde gehouden te worden.

De VVD wil van het Loonse college opheldering over deze zaak. De partij vraagt zich af of het wel verantwoord is om in de gemeente twee zulke grote evenementen tegelijkertijd te houden.

De kermis in Loon op Zand wordt volgens traditie met Hemelvaart gehouden. De organisatoren van het Pleinfestival, waar ook een kermis deel van uitmaakt, willen dit evenement voor de eerste keer in het hemelvaartsweekeinde houden. Overigens heeft de gemeente nog geen vergunningen verstrekt.

Volgens Wil van Beers van de Taptoecommissie van het Pleinfestival geeft de organisatie al 25 jaar minimaal een jaar van tevoren per brief aan op welke datum het evenement gehouden wordt. "Wij schrijven daar nadrukkelijk in dat als we niets terughoren, de gemeente akkoord is met ons voorstel. En in dit geval hebben we niets gehoord, dus nemen wij aan dat we verder kunnen."

Volgens Van Beers heeft de Taptoecommissie de contracten met de muziekkorpsen inmiddels rond. Ook zijn er al artiesten vastgelegd voor de vrijdagavond en de zondag.

"Als de kermis in Loon op Zand tegelijkertijd met de kermis van het Pleinfestival gehouden wordt, dan gaat dat zeker ten koste van de kermis in Loon op Zand", concludeert Wil van Beers.

De gemeente Loon op Zand gaat snel onderzoeken wat het betekent als beide evenementen in de twee dorpen in hetzelfde weekeinde worden gehouden.

Wanneer een definitief besluit over de vergunningen valt, is niet bekend.

7 Comments:

Anonymous Anoniem said...

de kermis in loon een groot evenement hahahahaha,ze zijn hier echt nks gewent,dit is nu met recht een gat te noemen!

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Voor de Loons kids is het inderdaad een groot evenement waar ieder jaar met plezier naar wordt toegeleefd. Om nu Loon een gat te noemen vindt ik dan ook weer opmerking van niks.

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Kermis, laat me niet lachen. Het is meer een slagveld ieder jaar met die marokaantje uit Tilburg.

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Uit bovenstaande reacties blijkt dat jullie ieder jaar in Loon aanwezig zijn, juist daar zit nu het probleem want jullie gaan dit jaar niet omdat het pleinfestival is !!

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

haha kanker loon op zand, ik noem het nog niet eens een dorp er wonen alleen bejaarden . hahaa

13 december, 2008  
Blogger Kaatsheuvel said...

Met deze reacties weet de politie in elk geval waar ze aan toe is. Deze blog gaat op slot!

14 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

waarom een blog op slot doen? omdat er iemand hier iets neer zet die totaal geen verstand heeft en waarschijnlijk een van de grote aan richters is van de knokpartijen?

15 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home