Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, december 13, 2008

Efteling vreest vooral 'hoogbouw'

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

KAATSHEUVEL - Als het huidige bouwplan op het terrein aan de St. Jozefstraat in Kaatsheuvel doorgaat, is dat niet alleen slecht voor de Efteling, maar ook voor de toekomstige bewoners en de gemeente.

Volgens het attractiepark leidt dit plan vrijwel zeker tot geluidsproblemen voor alle partijen. Het baseert zich daarbij op eigen geluidsmetingen. De berekeningen van de gemeente laten weer een heel ander beeld zien.

Deze week voerden Efteling en gemeente opnieuw overleg over deze zaak. Maar zonder het gewenste resultaat: de bezwaren van het attractiepark zijn niet van tafel.

Casade Woondiensten wil bij het 'Rosagaerde-terrein' aan de St. Jozefstraat 51 appartementen en 19 woningen bouwen. Daar vlakbij moet de nieuwbouw van zorgcentrum Rosagaerde komen.

Volgens de Efteling vormt het bouwplan aan de andere kant van de Europalaan een bedreiging voor de huidige bedrijfsactiviteiten. Dat heeft alles te maken met geluid. "Het gaat dan met name om de woningen van Casade, die straks boven het geluidsscherm uitkomen. Uit onze berekeningen blijkt dat bij die woningen het geluidsniveau op de gevel te groot wordt. Dat is ook voor de toekomstige bewoners een probleem. Niemand zit te wachten op klachten over geluid", aldus de Efteling-woordvoerster. De gemeente ziet het toch anders. Ook voor die 'hogere' woningen zou aan de geluidsnormen worden voldaan, blijkt uit haar berekeningen. Volgens het attractiepark gaan de partijen nu eerst beide geluidsberekeningen nog eens goed onder de loep nemen. Als de discussie blijft, dreigen nieuwe juridische procedures en vertraging voor de plannen.

18 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kaatsheuvel vreest vooral 'Efteling'

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

mee eens!

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik denk dat wij als Kaatsheuvelnaren maar eens massaal moeten gaan protesteren tegen alles wat de Efteling aan plannen heeft. Eens zien hoe het voelt als al je plannen gefrustreert worden alleen uit (toekomstig) eigenbelang. Ikzelf heb bijvoorbeeld meer dan een maand geleden een verzoek aan de Efteling gedaan, wat denk je, nog niet eens een briefje gekregendat ze mijn verzoek onvangen hebben laat staan er inhoudelijk op gereageerd. Zijn zeker te druk bezig met hun eigen plannen en protesten tegen van alles en nog wat.

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Zie toch ook eens de voordelen die de Efteling de gemeente en zijn inwoners bied als altijd maat te zeuren.

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Noem eens drie voordelen die het de moeite waard maken dat de Efteling overal zijn zin in wil krijgen

13 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

als de efteling er niet was . stond kaatsheuvel niet eens op de kaart !

14 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

En het is de grootste werkgever van de gemeente

14 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Laat de inwoners van het appartementencomplex tekenen dat ze weten dat de Efteling er zit en dat dit overlast kan veroorzaken. Kunnen ze ook nooit klagen.

14 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dat is een goed voorstel anoniem 6,
want er zijn mensen die van klagen hun hobby maken

14 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ouderen? Vriezen ze dood, dan vriezen ze dood. Al dan niet dankzij de winter-efteling. Wel mooie lichtjes.

14 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Iedereen hier denkt dat de Efteling klaagt over de seniorenwoningen. Dat is dus totaal niet waar. Dat gebouw is inmiddels zo ontworpen dat er van geluidsoverlast nauwelijks sprake is.

Het gaat om de koopwoningen die er gebouwd gaan worden. Deze komen ruim boven de aanwezige geluidswal uit.

15 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

@ laatste anoniem:
Ik zal het even uitleggen: dat is helemaal niet belangrijk. Zo lang er gezeken kan worden op de efteling staan ze hier in de rij.

Dat de Efteling een miljoenenbedrijf is, honderden werknemers heeft en eigenlijk alleen de zekerheid wil dat hun HUIDIGE vergunning hetzelfde blijft en dat ze zich gewoon volgens de wettelijke regels en procedures gedraagt wordt graag vergeten.

15 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

En zo is het

15 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Henk....wordt jij de nieuwe vertegenwoordiger van de efteling in de gemeenteraad? In naam van gemeentebelangen natuurlijk. De marionettenclub van de Efteling. En als je goed je bestt doet mag je ook wethouder worden.....

16 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wat zijn we toch weer flauw zeg. Kom nou eindelijk eens met een argument waaruit blijkt dat de efteling haar zin krijgt ZONDER dat ze volgens de wettelijk geldende redenen en procedures gelijk hebben.

16 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Die jurist bij de Efteling zit er volgens mij speciaal om tegen alles te protesteren wat niet in het straatje van de Efteling past. Ze doen alles inderdaad volgens de regels, maar ze hebben zoveel juridische kennis in huis dat ze alles blijven tegenhouden totdat ze op een of andere manier toch hun zin krijgen. Trouwens, wij zijn niet bij de gesprekken met de gemeente aanwezig dus wij weten niet wat er allemaal besproken, beloofd, bedongen of afgedwongen wordt

16 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Henk, niemand zegt dat de efteling illegaal bezig is, ik geloof best dat alles volgens de regels gaat. Maar je kunt ook op andere manieren je zin doordrijven. Er is ooit een eftelingdirecteur geweest die zei: als we ons zin niet krijgen dan verhuizen we de efteling naar een ander deel van het land. Dat zijn geen sprookjes! Da's echt gebeurd. En o ja, ik vind het ook een mooi park en een belangrijke werkgever. Maar ze zijn niet heilig!

16 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Maar zo lang ze zich aan de regel van de wet houden kunnen ze dit gewoon maken en kan de gemeente daar niets aan doen. Het heeft dus geen zin om te blijven roepen dat de gemeente de Efteling overal mee weg laat komen, of te zeggen "de Efteling is niet heilig". De handen van de gemeente zijn gebonden. En trouwens vergis je niet over bijvoorbeeld de juridische kennis die milieubewegingen in huis hebben hoor.
En de Efteling verhuizen? Dan geloof je echt in sprookjes.

17 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home