Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 16, 2008

Geef uw mening: Loon op Zand en de recessie

Door: Jan in ‘t Groen

Kaatsheuvel – De gemeente Loon op Zand heeft heel wat op stapel staan. De voorbereidingen voor een nieuw dorpshart met een carré en een ondergrondse parkeergarage en een uitbreiding van het gemeentehuis zijn in volle gang.

Daarnaast zouden zo’n vijftig ondernemers geïnteresseerd zijn in nieuwbouw op Kets-West II en is men bij Pepping bezig met de voorbereiding van de ontwikkeling van De Els II.

En dan opeens stort de woningmarkt in en dreigt er een recessie in ons land. Inflatie dreigt om te slaan in deflatie, maar Loon op Zand gaat stug door met plannen maken. Althans, Ik heb de gemeenteraad nog niet horen discussiëren over de ontstane situatie,

Als je alles bij elkaar optelt dan vraag je jezelf af of inderdaad nog vijftig ondernemers willen verkassen naar Ketst-West II en of het op dit moment wel verstandig is om een honderdtal nieuwbouwwoningen in de markt te zetten. Er staat al zoveel te koop in onze gemeente.

Zou het niet verstandig zijn om het oorspronkelijke plan van het SMC van stal te halen? Dat plan bestond uit kleinschalige horeca met rustieke geveltjes en verder geen poespas.

Het risico van het centrumplan zal natuurlijk bij projectontwikkelaars neergelegd worden. Maar wat schieten we op met dure woningen die toch niet verkocht worden? Met starterswoningen kan de zaak niet gefinancierd worden.

Ik wens de heren politici veel wijsheid toe maar als ik het voor het zeggen had dan zou ik even een pas op de plaats maken. De plannen die er nu liggen kunnen in een recessie grotere gevolgen hebben dan het invoeren van een nieuw afvalstoffenheffingsysteem.

Uw reactie wordt zeer gewaardeerd. Ze mogen anoniem zijn, maar (anonieme) kwetsende reacties worden meteen verwijderd

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dit is duidelijk weer keizen uit twee kwaden:
- je gaat door en als het flopt dan kan de oppositie roepen "Ze hadden een pas op de plaats moeten maken vanwege de recessie"
- je past je plannen aan en dan klaagt iedereen straks dat we nog geen bruisend dorpshart hebben.

Een lastige keuze.

17 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Henk heeft daar natuurlijk een punt. Ik persoonlijk heb het plan voor kleinschalige horeca altijd al de voorkeur gegeven boven het grootschalige van de projekt ontwikkelaars. Volgens mij is er ook voldoende animo om in het dorpshart (kleinschalige, gezellige) horeca starten. Wat betreft het plan Kets II, laat de ondernemers een handtekening zetten als ze daar willen vestigen en houd hen er ook aan. Wat betreft de woningen, er zijn nog voldoende huurwoningen nodig die in een later stadium als de markt aantrekt weer verkocht kunnen worden. Die lelijke lege plekken in ons mooie dorp kunnen in elk geval niet leeg blijven.

17 december, 2008  
Blogger Cornelis said...

Het is net als met de mode; als je maar lang genoeg wacht komt het weer in de mode!

Onze gemeente is zo snel met beslissen, dat ze een recessie overslaan voordat de besluiten tot uitvoering komen.

Onze kinderen zullen het meemaken!

17 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Dank U voor uw positieve bijdrage

Webmaster

17 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Cornelis, dat is voor het eerst op deze site dat de gemeente snelheid wordt verweten :)

18 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Als we het hebben over woningbouw zou ik zeggen: Luister naar de behoefte, geef inwoners meer inbreng in wat ze daadwerkelijk willen en daarvoor bereid zijn te betalen. Dit zonder tussenkomst van allerlei projectontwikkelaars. Die zijn er alleen maar om hun eigen zakken te vullen. Stel bouwkavels beschikbaar naar vraag en laat het aan de inwoners over!!!

18 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Jan maakt het wel moeilijk hoor, met die peilingen. Laat het maar aan het college over Jan. Kijk eens naar de wijsheden tussen de reacties. Wat een steun voor de lichten van het colege.Henk zit al op de bagagedrager van wethoudrr Joop. Maar daar zit ie al jaaaaaren.....

23 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Steun? Omdat ik zeg dat het een moeilijke beslissing is?

Als je in plaats van iedere keer te zeiken nou eens een keer een positieve bijdrage zou leveren Okkie. Kom zelf eens met een idee dan. Of zit dat er niet in?

24 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home