Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 18, 2008

Gildenbond wil geld voor beheer

Bron: Btabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen

KAATSHEUVEL - Het bestuur van gemeenschapshuis De Gildenbond in Kaatsheuvel wil snel financiƫle ondersteuning van de gemeente voor het inhuren van professioneel beheer voor de accommodatie.

Maar het vreest daar voorlopig geen geld voor te krijgen en vraagt daarom aandacht voor deze zaak in een brief aan de politieke partijen in Loon op Zand.

"Helaas is onlangs in het overleg met de wethouder (Aussems, red.) duidelijk geworden dat we voorlopig niet op ondersteuning door de gemeente hoeven te rekenen", schrijft het bestuur. "Wellicht een cruciale beslissing in de richting van een zekere bedreiging in het voortbestaan van De Gildenbond." Volgens het bestuur is professioneel beheer van De Gildenbond nodig, alleen beschikt het zelf niet over het geld om dat op lange termijn te realiseren. "Het is niet zo dat we over een half jaar in de problemen zitten, maar we willen niet met onze rug tegen de muur komen te staan", stelt Jac Botden van De Gildenbond.

Hij benadrukt dat het contact met het college goed is. Maar volgens hem is destijds met wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) de afspraak gemaakt om de subsidie voor renovatie en beheer te splitsen. "Nu de renovatie klaar is, doen wij een beroep op de toegezegde gelden voor beheer."

Wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen) betreurt het dat de reactie op het verzoek om snel subsidie te krijgen bij De Gildenbond als een afwijzing is overgekomen. "We zijn bezig met de nota accommodatiebeleid en ik heb De Gildenbond geadviseerd een verzoek voor professioneel beheer nu in te dienen. Dan kan het nog meegenomen worden in de nota accommodatiebeleid."