Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 19, 2008

Wethouder Bisselink flink onder vuur

KAATSHEUVEL - Wethouder Joop Bisselink (Gemeentebelangen) heeft gisteravond zijn excuses aangeboden aan de inwoners van de gemeente Loon op Zand voor zaken die zijn misgelopen bij de invoering van de nieuwe afvalinzameling. "Dat spijt me oprecht", hield hij de Loonse gemeenteraad voor. De oppositiepartijen VVD, PvdA en GroenLinks namen geen genoegen met de excuses van Bisselink en kwamen met een 'motie van afkeuring.' Maar die kreeg geen steun van de coalitiepartijen Gemeentebelangen, CDA en Lijst Loon op Zand.

De coalitiepartijen erkennen dat de hele gang van zaken niet de schoonheidsprijs verdient, maar vonden de aanval op Bisselink te hard. Wel moet volgens de fracties goed gekeken worden naar waar en hoe het precies fout is gegaan en hoe die fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

De nieuwe afvalinzameling in de gemeente Loon op Zand houdt de gemoederen al een tijd bezig. Door tegenstrijdige informatie ontstond veel verwarring bij inwoners. Vooral het omwisselen van alle afvalcontainers verliep niet vlekkeloos.

"Ik heb de onrust daarover ook gemerkt", betoogde Bisselink gister- avond. "En dat spijt me. Er is het nodige fout gegaan, maar ook heel veel goed gegaan", stelde hij, en hij wees nogmaals op de omvang van het project. In een korte tijd moesten duizenden kliko's worden omgewisseld.

Maar de oppositiepartijen waren niet gevoelig voor die uitleg. Hun kritiek was hard. Volgens de partijen was het een chaos en heeft onjuiste en tegenstrijdige informatie de inwoners onzeker gemaakt. Verder zouden afspraken niet zijn nagekomen. "Dit alles schaadt het imago van de gemeente en het gemeentebestuur", stelden ze.

Ook rekenden ze het Bisselink zwaar aan dat hij niet duidelijk spijt betuigde richting de inwoners. Volgens Bisselink heeft hij dat in zijn ogen eerder wel gedaan. "Maar als dat niet goed is overgekomen, bied ik hierbij nogmaals mijn excuses aan."

Peter Flohr (PvdA) vond het tijd voor een duidelijk signaal en dus een gele kaart voor de wethouder. Cees van de Ven (GroenLinks) ging nog een stap verder. Hij vond dat Bisselink moest opstappen, omdat hij niet capabel zou zijn voor de baan als wethouder. Van de Ven somde een hele reeks van voorbeelden op, waarbij de wethouder van Gemeentebelangen forse steken zou hebben laten vallen. "We moeten als raad deze man uit zijn lijden verlossen." De coalitiepartijen proefden met name uit het betoog van GroenLinks dat de 'motie van afkeuring' mogelijk veel verder ging dan alleen de moeizame invoering van de nieuwe afvalinzameling. Zij vonden de motie in ieder geval te ver gaan.

Bij het sluiten van deze krant was de raadsvergadering in Loon op Zand nog niet afgelopen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur : Michel Koster

8 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Jammer dat Hans Waijers er ook niet bij was ivm motie van afkeuring voor het Bruisend dorpshart. Iemand een bruisbal hebben ?

19 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

ach tja het is toch maar gemeenschapsgeld Ik ben trouwens benieuwd of er veel onderzoeken aan vooraf gegaan zijn. Geldverslindende onderzoeken bedoel ik dan want achteraf blijkt altijd weer dat er te weinig geld en tijd uitgetrokken is. Hopelijk gaat het dorpshart wel door dan zou de gemeente hier nog goed sier mee kunnen maken zo net voor de verkiezingen van 2010 Achteraf zal blijken dat dit project ook weer veel te duur uit zal vallen. Het zal mij allemaal benieuwen hoe het verder gaat. Maarja het is makkelijk besturen met geld van de gemeenschap Fijn weekend

19 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

" Praatjes vullen geen gaatjes" .

Met z'n allen hebben we gekozen voor democratie; iedereen moet dus mee kunnen doen bij het nemen van beslissingen. De beslissing is daarom altijd een compromis. De mening van iedereen moet erin verwerkt zijn.

Om binnen onze gemeente daadkrachtiger te zijn zullen we "soms iets minder heel erg democratisch" moeten zijn. Nodig de volksvertegenwoordigers eens uit beslissingen te mogen nemen en beperk de invloed van de ambtenaren; neem eens een echte beslissing en wacht niet op de schijnbare zekerheid van allerlei onderzoeken.

Natuurlijk kun je afgeven op de wethouders; lekker makkelijk. Hoe vol is de tribune tijdens de raadsvergaderingen?!
Stuk voor stuk aardige mannen zijn het.... maar ook zij kunnen geen kliko's met handen buigen!

Of je doet mee en laat je horen (op de tribune of in de gemeente), of je houdt je mond!

Hoogachtend, Cornelis

19 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Geachte Cornelis denk jezelf niet dat de mensen uit onze gemeente deze bestuurders kotsbeu zijn? Het is iedere keer iets anders bij deze bestuurders. (uitzonderingen daar gelaten) Iedere keer uitglijders die met de mantel der liefde bedekt dienen te worden. In het bedrijsleven zou er maar 1 op lossing zijn cntrl / alt / del - weg ermee dus

20 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Helemaal mee eens Cornelis. En als 'de mensen' uit de reactie van de laatste anoniem het er niet mee eens zijn hebben ze de mogelijkheid dat te uiten bij de verkiezingen in 2010. Maar ook dan zal weer blijken, net als uit het onderzoek een maand geleden, dat de inwoners helemaal niet zo ontevreden zijn als sommige oppositiepartijen ons doen willen geloven.

22 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Ik blijf Henk ervan verdenken dat ie wethouder wil worden. Als opvolger van wethouder Joop. kweenie waarom. Misschien onmdat ie het zo goed met hem kan vinden. Zat ie bij hem op school of op schoot? Daar wordt ie nu toch echt te oud voor hoor! Maar dat dossier kliko valt volgens mij niet mee, Henk. Daar komt nog eens een parlementaire enquete over! pas dus goed op voordat je ermee aan de gang gaat.

23 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

Wethouder in een gemeente waar het topic van de dag een stelletje vuilnisbakken is? Nee dank je okkie. Dan hou ik het bij mijn eigen baan.

23 december, 2008  
Anonymous Anoniem said...

prutsers allemaal, ga toch naar de vergaderingen in plaats van allemaal op een website te roepen.

31 december, 2008  

Een reactie posten

<< Home