Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, januari 23, 2009

Bed and Breakfast flink in opkomst

KAATSHEUVEL - Loon op Zand wil snel duidelijke regels voor het aanbieden van Bed and Breakfast.

Er is een groeiende belangstelling voor zo'n goedkoop en eenvoudig logeeradres bij mensen thuis. Bij de gemeente liggen meerdere verzoeken van inwoners, die in hun woning Bed and Breakfast willen aanbieden.

"We hebben in Loon op Zand al veel overnachtingsmogelijkheden, zoals hotels, grote kampeerterreinen en minicampings. Bed and Breakfast sluit daar mooi bij aan", aldus wethouder Hans Waijers (CDA, toerisme). "Maar het is wel belangrijk dat er duidelijke regels zijn." Daarom is de concept-beleidsnotitie Bed and Breakfast inmiddels opgesteld.

Op een aantal plaatsen in de gemeente wordt al Bed and Breakfast aangeboden. De gemeente ziet graag meer van dat soort overnachtingsplekken. Maar het college wil zeker niet in elk pand met een woonbestemming of agrarische bestemming Bed and Breakfast toestaan.

Wie plannen heeft, moet zich aan een aantal duidelijke regels houden. Het mag in ieder geval allemaal niet te grootschalig. Zo mogen gasten bijvoorbeeld niet langer dan een week blijven en mogen niet meer dan vier mensen tegelijk blijven slapen. Verder is het verboden om alcohol te verkopen.

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Kan er dan meteen gekeken worden naar parkeergelegenheid? Ik begrijp dat sommige B&Bs overlast veroorzaken doordat moeilijk ter been zijnde mensen niet meer voor hun huis kunnen parkeren.

26 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Bij welke b en b 's zijn dat dan?

26 januari, 2009  
Anonymous Anoniem said...

Ik heb je de link gemaild.

27 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home