Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, januari 15, 2009

Van Boxtel (PvdA) neemt afscheid van de politiek in Loon op Zand

KAATSHEUVEL - Maurice van Boxtel (PvdA) stopt per 1 maart als gemeenteraadslid in Loon op Zand.

Reden voor zijn vertrek is een verhuizing naar Dongen. Esther van der Donk (44) uit Kaatsheuvel wordt zijn opvolger in de raad.

De 39-jarige Van Boxtel is al lang actief in de Loonse politiek. De laatste zeven jaar zat de Kaatsheuvelnaar in de gemeenteraad. In 2006 vierde hij als lijsttrekker een grote verkiezingsoverwinning van de PvdA. De partij ging van één naar vier zetels. Vorig jaar stopte Van Boxtel om gezondheidsredenen als fractievoorzitter en werd Peter Flohr de nieuwe voorman van de PvdA. Nu is er dus het definitieve afscheid van de Loonse politiek, maar dat heeft niets met zijn gezondheid of politieke onvrede te maken, benadrukt Van Boxtel. "Mijn partner wilde terug naar haar geboortedorp Dongen. Die kans was er nu", legt hij uit.

Van Boxtel zegt met veel plezier terug te kijken op zijn politieke loopbaan in Loon op Zand, al zijn er in zijn ogen wel wat zaken te verbeteren. Volgens hem is het als oppositiepartij heel lastig om concreet iets te bereiken, omdat de coalitie (Gemeentebelangen, CDA, Lijst Loon op Zand) de rijen steeds gesloten houdt. "In deze raad is echt sprake van een coalitie en oppositie. Dat is niet goed."

Ook vindt hij dat de inwoners nog veel meer betrokken moeten worden bij alle plannen van de gemeente. De inspraak verloopt nog altijd niet vlekkeloos, stelt hij vast. "Zelf heb ik veel gedaan om de kloof tussen inwoners en politiek te verkleinen. Ik heb de mensen echt opgezocht en ben met ze in gesprek gegaan. Dat werkt beter dan steeds maar te vergaderen."

door Michel Koster. dinsdag 13 januari 2009

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

mensen opgezocht?
misbruikt bedoel je met je "mijn ideeën

17 januari, 2009  

Een reactie posten

<< Home