Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 07, 2009

Zorgen over aanpak N261

LOON OP ZAND - Loon op Zand en Waalwijk willen weer vaart krijgen achter de plannen voor de ombouw van de N261 tussen Waalwijk en Tilburg.

Tot teleurstelling van de gemeenten liggen de voorbereidende werkzaamheden nu een tijd stil. De provincie wil eerst meer helderheid over de eventuele komst van een grote shopping mall in Tilburg. Zo'n winkelcentrum leidt mogelijk tot veel meer verkeer op de N261.

Al een tijd wordt gewerkt aan de toekomstige ombouw van de drukke N261 tot een ongelijkvloerse autoweg met nieuwe aansluitingen. Burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand vreest voor jaren vertraging van het plan, als de voorbereidingen stil blijven liggen tot een eventueel besluit over de winkelmall. De hoop was eerder dat eind dit jaar het werk zou starten. "En we willen eigenlijk niet meer wachten", stelt Luijendijk. "De plannen zijn ver klaar en het geld is er. De ombouw is van groot belang."

Waalwijk en Loon op Zand hebben apart een brief gestuurd aan de andere betrokken partijen, zoals Tilburg, Rijkswaterstaat en provincie om hun zorgen over de 'vertragingen' te uiten. Of de 'oproep' zin heeft, durft Luijendijk nog niet te zeggen. "We hopen de twijfels bij met name de provincie weg te nemen en door te gaan."

De provincie wil fors investeren (120 à 130 miljoen) in de ombouw van de N261. Maar volgens haar heeft zo'n investering pas zin als echt duidelijk is hoeveel verkeer in de toekomst over de N261 gaat rijden. Het plan moet wellicht aangepast worden als de shopping mall in Tilburg er toch komt, stelt ze.

Bron: Brabants Dagblad