Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, april 28, 2009

Vrijwilligerswerk scoort goed, of niet?

KAATSHEUVEL - Het zit in de gemeente Loon op Zand wel goed met het imago van het vrijwilligerswerk.

Met een rapportcijfer van 8,2 is de waardering voor dit werk groot. Dat blijkt uit een enquête over het vrijwilligerswerk.

Maar of de resultaten van dit onderzoek een betrouwbaar beeld geven, is maar de vraag. De gemeente kreeg van de 9.000 enquêteformulieren er namelijk slechts 82 geldige terug. Bij de jongeren tussen de 16 en 23 jaar heeft slechts één iemand de moeite genomen de vragenlijst in te vullen.

Maar liefst 82 procent van de ondervraagden is zelf vrijwilliger (geweest). Het is dus niet zo verrassend dat er een hoog rapportcijfer voor het imago van vrijwilligerswerk uit de bus rolt. Ook de gemeente beseft dat de resultaten van de enquête een vertekend beeld geven.

Toch is het onderzoek niet voor niets geweest, vindt wethouder Wim Aussems. Volgens hem geeft de enquête de noodzaak aan om vrijwilligerswerk flink te promoten. "Onbekend maakt onbemind, zo lijkt het. Het is dus een goede zaak om stevig in te zetten op het werven van vrijwilligers."

Bron: Brabants Dagblad editie West Auteur: Michel Koster