Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 16, 2009

Plan accommodaties redt het nipt

Kaatsheuvel – Het was met de hakken over de sloot, maar de veelbesproken notitie Accommodatiebeleid is nu toch vastgesteld door de gemeenteraad van Loon op Zand.

De rol van coalitiepartij Lijst Loon op Zand was cruciaal. Raadslid Jan Brekelmans was zeer kritisch over de financiële onderbouwing van de plannen, maar stemde uiteindelijk wel in met het voorstel. Zijn stem gaf de doorslag: acht tegen zeven.
Al jaren wordt gesproken over de Accommodatienota, een stuk waarin de gemeente aangeeft welke kant het met de (sociaal-culturele en sport)accommodaties op wil.

Donderdagavond leek weer geen besluit te vallen over de notitie. De oppositie (PvdA, GroenLinks en VVD) en Lijst Loon op Zand stelden vor het besluit uit te stellen tot na de behandeling van de kadernota. “We schrikken hier echt van”, stelde wethouder Wim Aussems (Gemeentebelangen). “We willen graag aan de slag met dit stuk. “Daar hebben sporters, verenigingen en de gebruikers ook recht op.” Volgens hem ligt er een breed gedragen notitie en is er geen sprake van een financieel moeras. De Lijst Loon op Zand liet zich uiteindelijk toch overtuigen.